Hallgassa élőben!
Fotó: Illusztráció

Rendőrségi hírek a megyéből

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság június 11-13. között 417 büntetést osztottak ki, összesen 202.697 lej értékben. Továbbá elvettek 66 jogosítványt és 14 forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 312 büntetést osztottak ki, 43-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 13-at ittas vezetésért, 12-t szabálytalan előzésért, 5-öt biciklisek szabálytalanságaiért és 32-t egyéb kihágásokért.

Gyorshajtás. Az 1-es jelzésű országúton, Mezőszakadát (Săcădat) külterületén szombaton egy 33 éves nagyváradi férfi 114 km/órás sebességgel vezetett egy személyautót. A 19-es jelzésű országúton, Sárszeg (Sărsig) külterületén egy 41 éves bisztraterebesi (Chiribiș) férfi 90 km/órás sebességgel haladt egy autóval, a férfi légalkoholszintje 0,37 mg/l volt. Mindkét ügybe eljárás indult, a jogosítványukat felfüggesztették.

Jogsi nélkül, ittasan. Ittasan vezetett egy személyautót szombaton Érmihályfalván egy 29 éves érkörtvélyesi férfi. A férfi légalkoholszintje 0,34 mg/l volt. A férfinak nincs jogosítványa. Eljárás indult ellene.

Hamis jogosítvánnyal. Egy váradszentmártoni 31 éves fogott el a rendőrség szombat délután Nagyváradon, aki 138 km/órás sebességgel vezetett egy személyautót. A férfi egy hamis jogosítványt mutatott fel a rendőröknek. Eljárás indult ellene.

Elütötte. Nagyváradon szombat délután egy 58 éves nő egy személyautóval haladt a Guttenberg utcán amikor elütött egy 8 éves helyi kisfiút, aki futva haladt át az úton, nem kijelölt helyen. A gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyben eljárás indult.

Baleset. A 76-os jelzésű országúton, Belényes külterületén egy 29 éves várasfenesi (Finiș) egy kisteherautóval haladt, majd amikor balra fordult nem nézett szét elég figyelmesen és elütött egy motorost. A motort egy felsőmezősi (Câmpani) 49 éves férfi vezette, és éppen meg akarta előzni a kisteherautót. A balesetben a motoros többszörös sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Elütötte a biciklist. Nagyváradon vasárnap délután egy 29 éves férfi egy személyautóval haladt, majd egy kereszteződéshez érve nem adott elsőbbséget, emiatt elütött egy 58 éves férfit, aki biciklivel haladt. A kerékpáros könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Elgázolta. Nagyszalontán péntek délelőtt egy 45 éves keményfoki (Avram Iancu) nő egy személyautóval haladt, nem adott elsőbbséget a gyalogosoknak, így a zebrán elütött egy 84 éves helyi idős nőt. A gyalogost kórházba szállították. Az ügyben vizsgálat folyik.

Ütköztek. A 79-es jelzésű országúton, Gyapjún (Gepiu) egy 30 éves lengyelországi férfi egy teherautóval haladt, majd egy kanyarban elvesztette az uralmat a jármű irányítása felett és ütközött egy személyautóval, melyet egy 28 éves Mehedinți megyei férfi vezetett. Az ütközés miatt a személyautó felborult. A 28 éves férfi könnyebb sérüléseket szenvedett. Vizsgálat folyik az ügyben.A Napraforgó lett idén Magyarország tortája
Kihirdették többek között Az ország cukormentes tortája és a Magyarország kenyere címek győzteseit is.
Brutálisat villantott egy autóban Tóth Andi
A szexi énekesnő újabb nagyon dögös képpel készült rajongóinak.
Biztos, hogy jövőre nem módosul a középiskolai felvételi módszertana
Gyönyörű képeken mutatja be Váradi Levente a magyar néptáncot
A fotográfus kötete Végtelen motívum – Hetvenéves a Magyar Állami Népi Együttes címmel jelent meg.
A nap hőse lett a vaskohsziklási tűzoltó