Hallgassa élőben!
Fotó: Illusztráció

Rendőrségi hírek a megyéből

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság május 14–16. között 391 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 150.845 lej. Elvettek továbbá 22 jogosítványt és 12 forgalmi engedélyt is. Gyorshajtás miatt 257 büntetést osztottak ki, 43-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, hetet szabálytalan előzésért, hármat ittas vezetésért, hármat biciklisek szabálytalanságaiért és 78-at egyéb kihágásokért.

Gyorshajtások. A váradi Püspöki (Matei Corvin) úton egy 46 éves nagyváradi nő 125 km/órás sebességgel vezetett egy személyautót vasárnap. Szintén aznap Kügypusztán (Satu Nou) egy 40 éves bihardiószegi férfi 138 km/órás sebességgel haladt egy személyautóval. Mindkét személy jogosítványát 90 napra felfüggesztették és büntetőpontokat is kaptak.

Ittasan. Ittasan vezetett vasárnap reggel Nagyváradon egy 55 éves helyi férfi, a légalkoholszintje 0,71 mg/l volt. Szintén aznap Fugyivásárhelyen egy 57 éves nagyváradi férfi is ittasan vezetett, a légalkoholszintje 1,10 mg/l volt, és egy Tenke (Tinca) és Tenkegörbed (Gurbediu) közötti útszakaszon egy 43 éves tenkei férfi, a légalkoholszintje 0,96 mg/l volt, utóbbi elutasította a vérvételt. Szombaton Esküllőn (Aștileu) egy 45 éves helyi férfi egy személyautót vezetett ittasan, a légalkoholszintje 0,54 mg/l volt és pénteken Keszteg (Chistag) külterületén egy 49 éves élesdi (Aleșd) férfi is ittasan ült volánhoz, a légalkoholszintje 0,88 mg/l volt. Egy autós kivételével mindenkitől vért is vettek, eljárás indult ellenük.

Jogsi nélkül. Jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót vasárnap délután Tenkén egy 24 éves helyi férfi. Eljárás indult ellene.

Elütötték. Nagyváradon szombat délután a Körös áruház előtt egy 34 éves vámoslázi (Chișlaz) férfit elütött egy személyautóval egy 51 éves szalárdi nőt, aki nem megengedett helyen ment át az úton. A gyalogos könnyebb sérüléseket szenvedett. Szintén aznap Margittán egy 37 éves helyi férfi elütött egy autóval egy 56 éves, szintén helyi férfit, aki nem kijelölt helyen ment át az úton. A gyalogos, akinek a légalkoholszintje 2,21 mg/l volt, könnyebb sérüléseket szenvedett. További vizsgálat folyik mindkét ügyben.

Ittasan biciklizett. Hagymádfalván (Spinuș) szombat délután egy 63 éves férfi biciklivel haladt, azonban, mivel ittas volt, elvesztette az uralmat a kerékpár irányítása felett és az útszéli sáncba borult. A férfi, akinek a légalkoholszintje 1,12 mg/l volt, könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Karambol. A 108I jelzésű megyei úton, Rév (Vadu Crișului) külterületén egy 39 éves nagyváradi férfi egy motorral haladt, majd elvesztette az uralmat a jármű irányítása felett és felborult. A motoros könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. További vizsgálat folyik az ügyben.Ekkor indul a szurkolói menet a Puskás Arénába – minden fontos infó egy helyen
Szerezze be időben a karszalagját, a stadionhoz pedig gyalog vagy tömegközlekedéssel érkezzen!
5 millió 352 ezer a beoltott, 57 az új fertőzött, elhunyt 10 beteg
A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 731 626 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 45 541 főre csökkent.
Pap zeneszerzőkről Váradszőllősön, másodszor
Ezek a delta variáns jellemző tünetei
Fejfájásról, torokfájásról és orrfolyásról számolnak be leggyakrabban az új típusú koronavírussal fertőzöttek.
Újra fenyegetik az iszlámot kritizáló tinit – Úgy véli, már nem sokáig lesz életben (videó)
A vallást kritizálta, tönkrement az élete.