Hallgassa élőben!
Fotó: Illusztráció

Rendőrségi hírek a megyéből

Jogsi nélkül, ittasan. Jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót szombaton Szalacson egy 25 éves Szatmár megyei fiatalember. A férfi légalkoholszintje 0,73 mg/l volt. Vasárnap Szentjobbon (Sâniob) egy helyi 35 éves férfi vezetett jogsi nélkül egy robogót, és hétfőn, a 19-es jelzésű országúton, Biharon egy 22 éves vámoslázi (Chișlaz) férfi egy személyautót, az utóbbi személy járművezetői engedélyét előzőleg felfüggesztették. Mindegyikük ellen eljárás indult.

Ittasan. A hosszú hétvége meghozta a kedvet az alkoholfogyasztáshoz, többen ittasan ültek volán mögé. Pénteken Biharszentandráson (Sântandrei) egy helyi férfi vezetett ittasan egy robogót, a légalkoholszintje 0,45 mg/l volt. Szombaton Váradszentmártonban egy helyi 62 éves éves férfi egy személyautót vezetett ittasan (1,19 mg/l légalkoholszint) és a 19/b jelzésű országúton egy 28 éves kémeri (Szilágy megye) férfi egy kisteherautót (0,74 mg/l légalkoholszint). Eljárás indult mindegyik személy ellen.

Bedrogozva. A rendőrség elfogott Püspökfürdőn (Băile 1 Mai) múlt csütörtökön egy 23 éves váradszentmártoni férfit, aki kábítószer hatása alatt volt autóvezetés közben. A férfi ellen eljárás indult.

Ütköztek. A 19/B jelzésű országúton, Érábrányban két személyautó ütközött össze vasárnap. Egy 30 éves Szilágy megyei nő egy szabálytalan előzésbe kezdett, amikor ütközött az előtte haladó autóval, amely közben le akart térni balra és vezetője nem nézett szét elég figyelmesen. A második autót egy 31 éves Szatmár megyei férfi vezette. A balesetben a második autó utasa, egy 5 éves fiúgyermek könnyebb sérüléseket szenvedett. További vizsgálat folyik az ügyben.

Elütötte. Nagyváradon szombat délután egy 44 éves helyi nő egy személyautóval elütött egy 13 éves helyi fiút, aki biciklivel haladt és nem állt meg a stoptáblánál. A kiskorú könnyebb sérüléseket szenvedett. További vizsgálat folyik az ügyben.

Karambol. A 75-ös jelzésű országúton, Vértopon (Vârtop) egy 37 éves nő egy ATV-vel haladt, nem tartotta be az útviszonyoknak megfelelő sebességet, emiatt egy kanyarban elvesztette az uralmat a jármű felett és lesodródott az útról, majd felborult. A nő könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Baleset. Rétimalomtanya (Poiana) külterületén, a 191A jelzésű megyei úton egy 55 éves papfalvai (Popești) férfi egy személyautóval haladt Tóti (Tăuteu) felé. A férfi nem tartotta be a megfelelő távolságot az előtte haladó személyautóval szemben, emiatt, amikor túl közel került hozzá, hirtelen fékezett, hogy elkerülje az ütközést, emiatt azonban elvesztette az uralmat a jármű irányítása felett, lesodródott az útról, és az útszéli sáncban állt meg. További vizsgálat folyik az ügyben.

Elütötte a zebrán. Illyén (Ciumeghiu) szombat este egy 58 éves érmihályfalvi nő egy utánfutós kisteherautóval haladt, nem adott elsőbbséget a gyalogosok számára a zebránál, emiatt elütött egy 13 éves helyi lányt, aki szabályosan ment át az úton. A lányt kórházba szállították. A nő légalkoholszintje 0,11 mg/l volt. Vizsgálat folyik az ügyben.

Halálos baleset. Két személyautó ütközött össze múlt csütörtökön Élesd külterületén, a balesetben egy személy elhunyt. Egy 35 éves esküllői (Aștileu) férfi egy személyautóval haladt, majd az előtte haladó autónak ütközött, melyet egy 47 éves révi (Vadu Crișului) férfi vezetett. A második autó egy hídfőnek ütközött, vezetője sajnos életét vesztette. Vizsgálatot indítottak az ügyben.

Gázolás. Szalárdon csütörtök délután egy 30 éves helyi férfi egy személyautóval elütött egy 12 éves kislányt, aki biciklivel haladt, és nem nézett szét, amikor az útra fordult. A gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett. További vizsgálat folyik az ügyben.Durva: ezt teheti a koronavírus a hímvesszővel
Egy új kutatás szerint durva károkat okozhat a koronavírus azoknál a férfiaknál, akik már átestek a fertőzésen.
Látogatóban Szent László udvarában
Eladták az örökösök a zsibói Wesselényi-kastélyt
Belátták, nem tudják előteremteni a felújításhoz, karbantartáshoz szükséges összeget.
Megalakult a Gyepvédelmi Tanácsadó Szolgálat
A közvélekedés a környezeti értékeket főképp az erdőkkel társítja.
A Nap közelében jár a Solar Orbiter űrszonda
A kitöréseket – a Nap koronakidobódásait – még februárban rögzítette az amerikai NASA és az ESA 2020 februárjában felbocsátott napszondája. Még mindig elemzik.