Hallgassa élőben!
Fotó: Illusztráció

Rablás miatt indítottak eljárást

Jogsi nélkül. Jogosítvány nélkül vezetett egy kisteherautót szerdán Nagyszalontán egy 17 éves helyi fiatalember. Eljárás indult ellene.

Ittasan. Elfogott a rendőrség szerdán a 792/A jelzésű úton, Bélfenyéren (Belfir) egy 31 éves férfit, aki ittasan vezetett egy személyautót. A férfi légalkoholszintje 0,51 mg/l volt. Eljárás indult az ügyben.

Ütköztek. Két személyautó ütközött össze a 19-es jelzésű országúton, Biharon szerdán este. Egy 23 éves helyi lakos egy személyautóval éppen tolatott egy ház előtt, a főútra akart fordulni, azonban nem nézett szét elég figyelmesen és ütközött egy másik autóval, melyet egy 42 éves hegyközpályi (Paleu) férfi vezetett. A második autó sofőrje megsérült, kórházba szállították. Az ügyben eljárás indult.

Rablás. Éjjel riasztották a rendőröket, hogy két férfit kiraboltak Nagyváradon. Szerdáról csütörtökre virradóan fél 4 körül hívták a hatóságokat, hogy aznap éjjel fél 2-kor a Corneliu Baba utcai lakóhelyen kiraboltak egy 57 éves nagyváradi és egy 57 éves tatarosi (Brusturi) férfit. Az ajtó nem volt bezárva. Erőszakkal elvették tőlük mobiltelefonjaikat, egy rádiót, 90 lejt és egy doboz cigarettát, összesen 700 lejnyi kárt okozva. A váradi férfi 7–8, a tatarosi pedig 2–3 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrség hamar elfogta a tetteseket, két kiskereki, egy 24 és egy 26 éves férfit. A 24 évest Bihardiószegen, míg a 26 éves Keserűben találták meg. Mindkettejüket 24 órás előzetesbe helyezték, az ügy bíróságra kerül.

Lopás. Elfogott szerdán a rendőrség egy 28 éves nagyváradi férfit, akit lopással vádolnak. A vád szerint november 30-án 16 és 17.30 óra között betört egy épületbe, szerszámokat és egészségügyi eszközöket tulajdonítva el, összesen 12.000 lej értékben. A férfit 24 órás előzetesbe helyezték, további vizsgálat folyik az ügyben.

Drogkereskedelem. Letartóztattak szerdán egy 22 éves biharrósai fiatalembert, akit a Bihar megyei törvényszék 2 év és 1 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt, ugyanis veszélyes drogot hozott be Romániában. A férfi a nagyváradi börtönben tölti le a büntetését.Feltérképezték az állatvilág legnagyobb ismert genomját
Az ausztráliai tüdőshal DNS-ében több mint 43 milliárd bázispár van, ami csaknem 14-szerese az emberi genomnak.
Eperjes Károly duplán megfertőződött – kétszer győzte le a vírust
Sakkozó lett a legjobban kereső e-sportoló
Magnus Carlsen több mint 500 ezer dollárt keresett.
Furtunescu: Tíznapos karanténba kerül az a gyerek, aki beoltott szüleivel fertőzött országból tér haza
Országszerte megemlékeznek a 100 éve született Mészöly Miklósról
Határon innen és túl számos konferencia, folyóirat foglalkozik az író életművével.