Hallgassa élőben!
Fotó: Illusztráció

Karddal kényszerítették vallomásra a váradi rendőrt

BN-összeállítás

Egy nagyváradi rendőrtiszt, R. B. üzenetekkel, fotókkal zaklatta egy másik nagyváradi férfi, Ş. B. barátnőjét, így utóbbi úgy döntött, bosszút áll a rendfenntartón, ehhez pedig másik három barátját hívta segítségül. A négy férfi elrabolta a rendőrtisztet, arra kényszerítve, hogy Ş. B. otthonában térdre ereszkedve kérjen bocsánatot annak barátnőjétől, ezután pedig fel kellett hívnia saját párját, hogy bevallja neki, mit tett. Miután a rendőr megszabadult elrablóitól, azonnal hívta az 112-őt, az ügy pedig, amely 2019 márciusában történt, azóta bíróság elé került.

A történések napján Ş. B. összeveszett párjával, jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, ekkor bukkant rá barátnője (aki azóta a felesége) telefonjában a rendőr üzeneteire, aki szexuális jellegű fotók és videók mellett megdöbbentő módon holttestekről készült felvételeket is küldött a hölgynek, melyek feltehetőleg tetthelyekről származnak. Ş. B. felvette a kapcsolatot R. B.-vel, és arra kérte, találkozzanak a Borsi úti Kaufland parkolójában, amibe a rendőr bele is egyezett. Nem sejtette azonban, hogy a férfi három másik barátjával fog együtt megjelenni, durván felfegyverkezve: karddal, késsel, baseballütővel.

Az autóban a két főszereplő heves vitába szállt, a sértett férfi felhívta telefonon barátnőjét, hogy a rendőr kérjen bocsánatot tőle, de mivel az nem vette fel, Ş. B. arra kényszerítette, hogy kísérje őt haza – mert ha nem, bizony a nagyváradi alvilág alakjaival fogja szembetalálni magát. Ş. B. a karddal hadonászva rávette a rendőrt, hogy hívja fel saját barátnőjét, mondja el neki, hogy megcsalta, aztán kérjen bocsánatot a férfi párjától is, térden. Ezt újabb vita követte, mely közben a rendőrnek sikerült elmenekülnie, és felhívnia a rendőrséget. Ş. B. csapata bepánikolt, és Szentandrásig meg sem állt, ahol fegyvereiket bedobták a Körösbe, a hazaúton azonban már rendőrök várták és le is tartóztatták őket.

A négy tagból kettőt idén februárban ítéltek el két év felfüggesztett börtönbüntetésre és 80 óra közmunkára, míg a „főhős” és másik társa kapcsán csak néhány hónappal ezután született ítélet, ugyanis utóbbiak nem akarták bevallani, hogy erőszakkal vették rá a rendőrt, hogy menjen velük.

A harmadik férfit egy hónappal később ítélték el szintén két év felfüggesztett börtönbüntetésre és közmunkára, Ş. B.-t azonban először 11 hónap és húsz nap fogságra ítélték, ugyanis a bíró elismerte, a rendőr viselkedése, üzenetei jogosan háborították fel a sértettet. Hozzátette azonban, hogy vissza kellett volna fogja magát, főleg, hogy hatósági megfigyelés alatt állt, mivel 2018-ban 8 hónap börtönbüntetést kapott jogosítvány nélküli vezetés miatt, mely ítéletet akkor elhalasztottak.

Ş. B. ügyvédje a sajtó szerint azt nyilatkozta, hogy ügyfele bevallotta cselekedeteit, az ügy azonban folytatódik, ugyanis a rendőr egyenruhájához méltatlan, egyébként is elítélendő módon viselkedett. Mindeközben – a rendőr emberrablás miatti feljelentése mellett – a nyomozók is eljárást indítottak Ş. B. ellen a karddal való fenyegetőzés, térdeltetés miatt.Szabó Istvánra emlékeztek a sakkozók
A Csongor és Tünde a Szigligeti színpadán
Szardínián pihen a szemlőhegyi házaspár
Random luxusútjukkal saját táboruk álszent politikáját semmisítik meg.
Ciucă politikai fegyverszünetet kér a parlamenti pártoktól
Magyarország élen jár az igazságszolgáltatás digitalizációjában
A koronavírus-járvány rákényszerítette az igazságszolgáltatást, hogy éljen azokkal a technikai eszközökkel, amelyek már korábban is a rendelkezésére álltak.