Hallgassa élőben!
Fotó: ISU

Három nap alatt több mint száztíz bevetésen vettek részt a katonai tűzoltók

Sok „munkával” kezdődött a május a Bihar megyei katonai tűzoltók számára, május 1–3. között ugyanis több mint 110 bevetésen vettek részt: öt tűzeset miatt riasztották őket, 12 közúti balesethez és 98 esetben elsősegélynyújtás miatt (agyvérzés, törések, zúzódások, égési sérülések stb.)

BN-összeállítás

Balalányen (Băleni) május 1-jén délután négy óra körül tűz keletkezett egy háznál. A lángok egy fészerben csaptak fel, melynek közös tetője és fala van a házzal és egyéb melléképületekkel. A tűzoltók lokalizálták a tüzet és kihozták a bent lévő két gázpalackot. A lángokat este 19 órára oltották el. Leégett a fészer tetője, a csűr és félig a nyári konyha tetője. A tüzet egy rövidzárlat okozhatta. Szintén aznap Nagyváradon egy személyautó gyulladt ki, melynek a motorházában rövidzárlat keletkezett. Elégett fél méternyi kábel és az akkumulátor egy része.

Húsvét napján Érmihályfalván egy ház tetője égett le, valószínűleg egy nem megfelelően szigetelt kémény miatt. A tetőszerkezetből öt méternyi faanyag égett el. Szintén aznap Bihardiószegen egy kémény gyulladt ki. Május 3-án Almaszegen egy elhagyatott ház egyik szobája gyulladt ki. A tüzet az okozhatta, hogy valaki bent dohányzott. Bútorok, ablakok és ajtók semmisültek meg a lángokban.

 Elhunyt Franciaország egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa
Alzheimer-kórban szenvedett és szívproblémái is voltak, és az utóbbi időben mesterséges kómában tartották.
Pezsegj szabadon – Kampány indult a magyar pezsgő népszerűsítésére
A magyar pezsgő tudatos, mértékletes fogyasztását népszerűsíti a világhálón a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) – közölte a szervezet.
Gulyás Gergely: azok is oltáshoz tudnak jutni, akik válogatnak a vakcinák között
Európában egyedülálló módon hatféle vakcinát tud Magyarország felhasználni, ami dinamikusabbá teszi az oltási folyamatot.
Megrázó vallomás: pedofil zaklatta Szegedi Fecsót gyerekkorában
Szörnyű, tehetetlen érzés volt – mondta.
Áder János felszólalt a Bukaresti Kilencek virtuális találkozóján
A találkozón a NATO 2030-ig tervezett reformjáról és Ukrajna helyzetéről volt szó.