Egy pont

2023.10.29. 20:01

Ismét a hajrában veszített pontokat a Bihar FC

A piros-kékek vezettek ugyan az Újpécsi CSC otthonában, ám végül meg kellett elégedniük az egy ponttal.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

A Temesvári Politehnica pénteken döntetlent játszott Buziásfürdőn, így a váradiak annak tudatában léphettek pályára szombaton, hogy győzelmük esetén már 8 pontos előnnyel vezethetnék a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 8. csoportjának táblázatát. Ennek megfelelően váradi rohamokkal indult a találkozó, de a szerencse ezúttal elpártolt a piros-kékektől. Az első 10 percben Sergiu Jurj közeli fejese, majd Ionuț Ban 18 méteres lövése is kifelé pattant a kapufáról. Ezt követően a középpályán folyt a küzdelem, a kapuk nem forogtak veszélyben. Fordulás után Florin Farcaș pályára küldte Florin Chitașt, aki a 60. percben a jobb oldalon tört előre, átadásából pedig Sergiu Jurj volt eredményes. A 10 meccsen 15 gólnál járó középcsatár higgadtan lőtt a hosszú sarokba 8 méterről (0–1).

A vezető gól után is támadásban maradt a Bihar FC, Sergiu Jurj, Florin Chitaș és Loren Ioviță három jó lehetőséget is elpuskáztak a váradiak, miközben a házigazdák rögzített helyzetek révén próbáltak veszélyt teremteni. Ez kifizetődőnek bizonyult, a hajrában egy szöglet után alakult ki kavarodás Pânzariu kapuja előtt a 87. percben, a labda Enciu elé került, aki közelről nem hibázott (1–1).

„Csalódottak vagyunk, hogy elvesztettünk két pontot, a játék képe alapján érdemtelenül. Többet akartunk, bosszúsak vagyunk, de megyünk tovább” – mondta a mérkőzés után Florin Farcaș edző.

 

Villanyfényes bajnoki

A következő fordulóban a Bihar FC a Buziásfürdői Phoenix ellen játszik hazai pályán, november 7-én, kedden a Bodola Gyula Stadionban, 18 órától. A mérkőzést eredetileg 14 órától játszották volna le, de a váradi klub időpontváltoztatási kérelemmel fordult a Román Labdarúgó-szövetség felé, hogy azoknak is lehetőségük legyen kilátogatni a meccsre, akik dolgoznak, vagy iskolában vannak hétköznaponként a déli órákban. Ezzel a nagyváradi együttes lesz az egyetlen csapat a III. Liga 10 csoportjának 99 együttese közül, amely villanyfénynél fogadja bajnoki ellenfelét az idei kírásban.

 

JEGYZŐKÖNY

Újpécsi CSC – Bihar FC 1–1 (0–0).

G.: Marco Enciu (88.), illetve Sergiu Jurj (60.)

Újpécs: M. Brașoveanu – M. Rosenblum (E. Ștefan, 68.), I. Mera, C. Scutaru, C. Ureche (O. Radu, 86.), A. Ignea, A. Gania (Țurcaș, 79.), D. Bud, Fl. Dobie (N. Voroș, 68.), I. Fandel, M. Enciu. Vezetőedző: Frusa Robert

Bihar FC: M. Pânzariu – C. Jurj, S. Bactăr, R. Farcaș (D. Stan, 33.), A. Stoian (A. Popa, 90.) – R. Gunie, V. Calugher (A. Sorian, 55.) – I. Ban (F. Chitaș, 55.), A. Moga, L. Ioviță – S. Jurj. Vezetőedző: Florin Farcaș.

Piros lap: Denis Bud (84.)

Vezette: Nagy Vladimir (Aranyosmohács) – Robert Mereș és Bogdan Stoica (mindketten Kolozsvár)

Szövetségi megfigyelők: Sorin Ciotlăuș (Déva) és Călin Orbonaș (Marosillye).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában