Sport

2023.05.29. 08:15

Bihar FC: vereség a Bodolában, elúszott a feljutás

Nem tudott élni a hazai pálya előnyével szombat délután, így jövőre is marad a III. Ligában a nagyváradi piros-kék csapat.

Jósa Attila

Minden adott volt egy rég nem tapasztalt labdarúgó-ünnephez szombat délután Nagyáradon, a másodosztályba való feljutásért rendezett négycsapatos osztályozó elődöntőjének visszavágójára mintegy 5000 néző látogatott ki a Bodola Gyula Stadionba. A Bihar FC számított a mérkőzés nagy esélyesének, bár szerdán a Nyárádtői Unirea otthonában 1–1-re végeztek a felek, a mérkőzés előtt mindenki biztosra vette a hazaiak győzelmét és továbbjutását. A felfokozott hangulatra jellemző, hogy már 20 perccel a kezdés előtt a Petőfi parktól tisztán kivehetően lehetett hallani a szurkolók rigmusait.
A klubot nem érte váratlanul a nagy érdeklődés, az osztályozóra az eredetileg is használt, kissé idejétmúlt hangszórók mellé újakat is csatasorba állítottak, a megszokott egy helyett pedig két hangulatfelelős, Florin Mihalca és Victor Mihalcea is tüzelte a közönséget. Nyárádtőről is szép számmal érkeztek szurkolók, zászlókkal, szirénákkal illetve egyébb kellékekkel felszerelkezve és mint kiderült közülük többen nem a vendégszektorban foglaltak helyet, hanem a hazai nézők közé is beültek. Ebből a mérkőzés folyamán többször is konfliktus alakult ki, ami szerencsére végül nem fajult tettlegességig. A 15. percben egy gyors kontra után meglepetésre az Unirea szerzett vezetést, a 35 éves Astafei elegánsan emelt Nergheș fölött a hálóba (0–1). Masszív csapat benyomását keltette a Nyárádtő, a hazaiak az első félidőben nem is tudtak mit kezdeni a jól megszervezett védekezésükkel. A második félidő elején Andrei Gheorghiță buktatásáért tizenegyest kapott a Bihar FC, a büntetőt Loren Ioviță ballal bombázta a kapu jobb oldalába (1–1). A várt fordulat azonban elmaradt, a 68. percben Vînău megpattanó lövése talált utat a hálóba, így ismét előnyben volt az Unirea (1–2). Ezt követően mindent egy lapra tettek fel a váradiak, futószalagon érkeztek a helyzetek, a hatalmas fölény a 77. percben érett góllá: Gheorghiţă lövése Hosu elé pattant, aki zseniális mozdulattal tálalt az üresen érkező Jurj elé (2–2). Támadásban maradt a hazai együttes, Ricardo Farcaș fejese csak centiméterekkel kerülte el a kaput, majd Hosu elől is csak az utolsó pillanatban tudtak tisztázni a Maros megyeiek. Már mindenki a hosszabbításra készült, amikor a 94. percben Nergheș hibáját kihasználva Astafei lőtt éles szögből a hálóba, továbbjuttatva csapatát az osztályozó döntőjébe (2–3). A lefújás pillanatában több fiatal nagyváradi labdarúgó is zokogva roskadt le a gyepre, míg a vendégek talán maguk sem hitték el, hogy ők mérkőzhetnek meg jövő héten a Vajdahunyadi Corvinullal a másodosztályba jutásért.

JEGYZŐKÖNY

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 5000 néző.
Nagyváradi Bihar FC – Nyárádtői Unirea 2–3 (0–1).
G.: Loren Ioviță (52. –11-esből), Sergiu Jurj (77.), illetve Victor Astafei (15., 90+4.), Andrei Vînău (68.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában