Kosárlabda

2023.03.07. 17:05

Bajnoki címet nyert a Nagyváradi Rookies

Az U14-es országos női kosárlabda-bajnokság alexandriai döntő tornáján nem volt ellenfele Veres Attila tanítványainak.

Forrás: Facebook/bcrookies

Jósa Attila

Az Alexandriai Sportcsarnokban rendezték múlt héten az U14-es női országos kosárlabda-bajnokság döntő tornáját. A nyolc résztvevő csapatot két csoportra osztották, a Nagyváradi Rookies pedig az összes mérkőzését megnyerve jutott az elődöntőbe, maga mögé utasítva többek között a házigazda Alexandriai Sportiskola csapatát. A legjobb 4 között a Zsilvásárhelyi VSK sem tudott megálljt parancsolni Veres Attila vezetőedző csapatának, így a Rookies fölényes, 59–34-es győzelemmel masírozott be a nagydöntőbe.
A fináléban a csoportmérkőzések során a nagyváradiak által egyszer már „tönkrevert” Alexandriai Sportiskola következett. A csoportkörben 71–48 volt a végeredmény, a döntőben pedig még ennél is nagyobb, 32 pontos váradi siker született. A 88–56-os Rookies győzelem után a teljes csapatot dicséret illeti, de a 30 pontot, 5 gólpasszt és 4 lepattanót jegyző Maira Lungu, illetve a 22 pontja mellé 10 lepattanót gyűjtő Mihaela Costan teljesítményét külön is érdemes kiemelni.
A díjátadón a Román Kosárlabda-szövetséget (FRB) Carmen Tocală elnök, Svetlana Simion főtitkárhelyettes, valamint Paula Misăilă koordinációs szakedző képviselte. A fiatal kosárlabdázókat érmekkel, oklevelekkel és trófeákkal jutalmazták, a nagyváradi játékosok pedig a nemzeti bajnoki mezeket is magukra ölthették. „Hatalmas volt a lányok öröme és lelkesedése. Boldogok vagyunk, hogy sikerült elhozzuk a trófeát Nagyváradra, főleg, mivel ez a Rookies első országos bajnoki címe. A lányok keményen dolgoztak az edzéseken, komolyan vették a feladataikat és ennek meg is lett az eredménye. Ez egy életre szóló emlék lesz számukra! A Rookies-ban a lányok és a szülők egy nagyon összetartó közösséget alkotnak, mindannyiunkat ugyanaz a gondolat vezérelt, hogy az összes meccsünket megnyerjünk. Tavaly még kikaptunk az alexandriai csapattól, most azonban hazai pályán, ellentmondást nem tűrően vertük meg őket. Ez egy remek generáció, ideális lenne, ha a jövőben is együtt maradhatna. Evés közben jön meg az étvágy, remélem, hogy ez a diadal még nagyobb lendületet ad nekik, hogy folytassák ezt az utat!” – nyilatkozta a bajnoki cím megszerzése után Veres Attila, a Nagyváradi Rookies vezetőedzője.

A bajnokcsapat 

Lungu Maira, Pop Camelia Diana, Bako Maia Oana, Costan Mihaela Alexa, Clonda Patricia Maria, Cservid Zoé Viktória, Toma Petra, Novak Ștefania, Indrieș Antonia, Costan Sofia Maria, Avram Oana, Kormos Nikolett, Varga Yvette Édua, Burlea Denisa. Vezetőedző: Veres Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában