Helyi sport

2023.01.19. 18:02

Nagy halat fogott a Lotus

Korábbi válogatott labdarúgóval erősített a váradszentmártoni alakulat, Ioan Hora másfél évre írt alá.

Forrás: Digi Sport

Jósa Attila

A Félixfürdői Lotus csapatánál folytatja pályafutását az utóbbi évek egyik legeredményesebb Bihar megyei labdarúgója, Ioan Adrian Hora. A 34 éves csatár másfél évre kötelezte el magát új csapatánál, az őszi szezonban az élvonalbeli Hermannstadtot erősítette. Pályafutását a Bihorul Sportiskola csapatában kezdte, ezt követően játszott az Aradi UTA, Besztercei Gloria, Kolozsvári CFR, Marosvásárhelyi ASA, Zsilvásárhelyi Pandurii csapataiban. A támadó belekóstolt a légiós életbe is, Törökországban megfordult a Konyaspor, Akhisarspor és az Elazigspor gárdáinál, majd hazatérése után a FCSB, a Medgyesi Gaz Metan és végül a Hermannstadt szurkolói örömére szállította megbízhatóan a gólokat. A világhálón fellelhető források szerint a csatár 261 mérkőzésen 53 gólt szerzett a román élvonalban, illetve a kupában. A 2015/2016-os szezonban a Zsilvásárhelyi Pandurii színeiben a román labdarúgó-bajnokság gólkirálya lett 19 góllal. Hora a válogatottban is bemutatkozhatott, 2016. március 23-án az 1–0-s hazai győzelemmel zárult Románia-Litvánia mérkőzésen lépett először pályára a nemzeti csapatban.

„Egy nagyon fontos átigazolást sikerült tető alá hoznunk, Ioan Hora másfél évre írt alá csapatunkhoz. Sokat nem kellett győzködni, gyakorlatilag öt perc alatt megegyeztünk, hiszen minden vágya az volt, hogy végre közelebb kerüljön az otthonához. Meggyőződésem, hogy nagy hasznára lesz csapatunknak, a támadójátékunkhoz rengeteget tud majd hozzátenni tapasztalatával, egyben igazi példakép lesz fiatalabb játékosaink számára", nyilatkozta az átigazolást követően Alexa Krenek, a Félixfürdői Lotus elnöke.

A felsőházi rájátszásba jutás a cél

A váradszentmártoni csapat a hét elején kezdte meg a felkészülést a bajnokság tavaszi folytatására, amelyben a felsőházi rájátszásba jutáshoz szükséges pontok megszerzése a cél. A játékosokkal való első idei találkozón részt vett Cristian Laza polgármester is, aki a csapat szinte összes hazai mérkőzésére kilátogatott az elmúlt években. A polgármester biztosította a játékosokat, hogy a Lotusnak idén sem lesznek anyagi gondjai, minden feltétel adott ahhoz, hogy a piros-kékek teljesítsék a célkitűzést és megismételjék a tavalyi bravúros szereplést a harmadosztályban.

A téli szünetben többen is távoztak az alakulattól, a középhátvéd Andrei Gal a Bihar FC, az irányító Claudiu Codoban pedig az Arad megyei negyedosztályban szereplő Újszentannai Unirea csapatához szerződött, de Popovits Patrick és Aris Morar is más csapat után nézhet. Igazolatlanul hiányzott a keret első találkozójáról a távozási szándékát már többször is „meglebegtető” fiatal Paublusztig Tamás, akinek az ügye úgy tűnik, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) bizottságainál folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában