Helyi sport

2022.11.22. 16:41

Fontos változások a IV. Liga felsőházi rájátszásában

J. A.

Összeült hétfőn a Megyei Labdarúgó-egyesület (AJF) Végrehajtó Bizottsága, a testület döntései pedig alapjaiban változtatják meg a negyedosztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi folytatását. A IV. Liga idei rajtjánál az AJF előírta, hogy az alapszakaszt követő felsőházi rájátszásban való részvételnek elengedhetetlen feltétele a sportminisztérium által kiállított sportigazolvány (CIS, Certificat de Identitate Sportivă).

A csapatok aktáit elemezve, 6 igen szavazattal és egy tartózkodással a Végrehajtó Bizottság megállapította, hogy a Mezőtelegdi Foresta, a Szentandrási Crișul és a Nagyváradi Egyetem FC nem rendelkezik a sportigazolvánnyal, ennek értelmében pedig az érintett csapatok nem vehetnek részt a felsőházi rájátszás küzdelmeiben. A telegdieknek még van egy lezáratlan ügye a fugyivásárhelyiek elleni meccsükkel kapcsolatban, azonban bárhogy is döntene a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) Fellebbviteli Bizottsága, a Foresta lemarad a rájátszásról. Az AJF döntésének értelmében a megye 8 legjobb csapata között szerepelhet az Északi csoportból a Fugyivásárhelyi SK, míg „délről” két nagyváradi csapat, a Bihar FC II és a CAO-NAC 1910 örülhet a fejleményeknek. A döntés igazságosságáról természetesen lehet vitatkozni, ugyanakkor az is tény, hogy bár az idei bajnokságban szinte a nulláról kellett újrakezdenie a váradi zöld-fehéreknek, a vezetőség lelkiismeretes munkájának hála a CAO-NAC rendelkezik a „bűvös” sportigazolvánnyal, ez is azt bizonyítja, hogy ennek megszerzése csupán akarat kérdése. Arról is döntés született, hogy a rájátszásban résztvevő klubok 5000 lejes garanciát kell befizessenek az AJF számlájára november 30-ig, amelyet a szezon végén a csapatok visszakapnak, kivéve a bajnokcsapatot, abban az esetben, ha ez a csapat nem játszaná le a 3. ligába jutásért rendezett regionális osztályozót. A IV. Liga rájátszása 2023. március 11-én kezdődik, az utolsó fordulót pedig 2023. június 10-én rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában