Vízilabda

2022.10.16. 16:43

Bravúros nagyváradi továbbjutás a LEN-Bajnokok Ligájában

A Nagyváradi VSK férfi vízilabdacsapata a házigazda spanyol CN Barcelona ellen hatgólos győzelemmel zárt a B csoportban a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében, ezzel bejutott a harmadik fordulóba.

Fotó: facebook.com/ClubNatacioBarcelona

Jósa Attila

Nem indult jól a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulója a nagyváradiak számára, miután az első csoportmérkőzésen, csütörtök este a montenegrói Herceg Novi Jadran hatalmas küzdelem után 9–8 (2–0, 1–2, 3–2, 3–4) arányban legyőzte a romániai Szuperliga tavalyi ezüstérmesét. Sokat nem bánkódhattak a vesztes mérkőzésen Ciprian Câmpianu tanítványai, hiszen péntek délben már a portugál Vitoria Guimaraes ellen szálltak vízbe a piros-kékek és végül igazolva a papírformát, könnyed győzelmet arattak (21–5). A harmadik mérkőzés után végképp elúszni látszott a váradiak továbbjutása, a francia Noisy Le Sec gárdája 11–7-es győzelme után már a többi eredmény szerencsés alakulásától is függött a VSK sorsa.

A körbeveréseknek köszönhetően az utolsó fordulóra viszonylag egyszerű volt a képlet a váradiak számára, legalább két góllal kellett legyőzzék a házigazda CN Barcelona csapatát a továbbjutáshoz. A vasárnap délben lejátszott találkozón a spanyol csapat szerezte az első két találatot, de innentől nem volt megállás, a váradiak az első negyedben még csak szépítettek, majd a második nyolc perc során 6 gólt szerezve megfordították az állást (7–5). A harmadik, majd a negyedik negyedben is elmaradt a spanyol feltámadás, a VSK így az öt gólt szerző Colodrovschi vezérletével borította a papírformát és 12–6 (1–2, 6–3, 1–0, 4–1) arányú győzelemmel zárta a tornát. 

A torna végeredménye: 1. Noisy 12 pont, 2. Nagyváradi VSK 6 (48–31), 3. Jadran 6 (56–42), 4. Barcelona 6 (54–46), 5. Vitoria 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában