Helyi sport

2022.09.08. 11:55

Sportsikerekről számoltak be a Bihar megyei tűzoltók

Ismét sikeresen szerepeltek különböző erőnléti megmérettetéseken a Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőségének (ISU) katonai tűzoltói.

Forrás: ISU

Közlemény

A Szatmárnémetiben, augusztus 31. és szeptember 2. között megrendezett „Lépcsők” Országos Versenyen (Competiţia Naţională „Scări”) idén 26, katonai tűzoltókból álló csapat mérte össze képességeit, közöttük szerepelt a Bihar megyei csapat is, melynek tagjai: Bogoşel Adrian, Pop Sebastian és Pop Romeo.
Az immár kilencedik alkalommal megrendezett verseny alapvető célja a magas épületekben történő vészhelyzeti beavatkozásokhoz szükséges különleges készségek és képességek fejlesztése és tökéletesítése. A megmérettetésen a tűzoltóknak egy épület tizedik emeletére kellett minél rövidebb idő alatt feljutniuk, körülbelül 30 kg súlyú felszereléssel magukon. Végül a Bihar megyei csapat az igen szép, harmadik helyezést érte el, míg a második helyen a Fehér megyeiek végeztek, az első helyezést pedig a szatmáriak érték el.

 

Testépítő bajnok
Annak érdekében, hogy egy tűzoltó erővel, gyorsasággal és kitartással tudja ellátni feladatait, a speciális szakmai képzés mellett folyamatosan fejlesztenie kell fizikai állapotát, a legtöbb Bihar megyei tűzoltó így szabadidejében is különböző sportokat űz.
Furcic George aranyérmet nyert 75 kg-os kategóriában az augusztus 31. és szeptember 4. között Nagyszebenben megrendezett Országos Testépítő és Fitness-bajnokságon, melyen 400 sportoló vett részt.

 


Furcic George margittai tűzoltó naponta több órát tölt el edzéssel a szabadidejében, erőfeszítéseinek eredményei példás helytállásában és sportteljesítményében is meglátszik. Így Georgenak sikerült 21 évesen, három éven belül másodszorra is testépítő országos bajnokká válnia, mivel 2020-ban ugyanennek a trófeának a birtokosa volt, és két másik nemzetközi versenyen két másik címet szerzett mint bajnoki ezüstérmes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában