Csapatverseny

2022.09.28. 13:49

Sakkcsapat Szuperliga Nagyváradon

A sportág történetében először szerveznek Nagyváradon sakkcsapat Szuperligát, amely a Román Nemzeti Bajnokság férfi és női csapatversenyét jelenti. A Continental Forum szálló termeiben folyó viadalon tíz férfi és hét női csapat küzd meg a bajnoki címért. A férfiaknál hat, míg a nőknél négy táblán folynak a küzdelmek. A hazai sakkozás legjobbjai mellett neves idegenlégiósok is játszanak a csapatokban, a férfiaknál például összesen harminc, míg a nőknél kilenc nemzetközi nagymester. A verseny főszervezője Dan Raț nagyváradi FIDE-mester, a verseny főbíró-helyettese dr. Fleisz János, míg a csapatokban egyetlen váradiként Tudor Ursente szerepel. 

A csapatok már túl vannak a félidőn, a férfiaknál eddig lefolyt hat forduló után a sorrend: 1. Bukaresti Superbet Egyetemi Sportklub Gazdaságtudományi Akadémia 12 ponttal, 2. Aradi Vados Sakk Klub 11, 3. Galaci Smart Sport Klub 7 ponttal stb.

A nőknél eddig négy fordulót játszottak, az élmezőny: Bukaresti Superbet Egyetemi Sportklub Gazdaságtudományi Akadémia 7 pont, Jászvásári Municípiumi Sportklub 5, Bukaresti Arnia IT Sport Klub 5 pont.

A fordulók naponta 15 órától kezdődnek, kivéve az utolsót, amely szeptember 29-én 11.30-kor indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában