Billie Jean King-kupa

2022.09.28. 18:33

Halep nélkül áll ki Nagyváradon a román teniszcsapat Magyarország ellen

Nagyváradon rendezik meg november 11–12-én a Billie Jean King-kupát (a korábbi FED-kupa), amelyen a román női teniszezők Magyarország válogatottját fogadják.

Pap István

Rangos tenisztorna helyszíne lesz november 11-én és 12-én a Nagyvárad Aréna: a román női teniszválogatott itt fogadja Magyarország legjobbjait a Billie Jean King-kupában. A részletekről George Cosac, a Román Teniszszövetség elnöke beszélt a nagyváradi városházán tartott sajtótájékoztatóján. Elmondta, hogy a Billie Jean King-kupa a korábbi FED-kupa folytatásaként zajló nemzetközi női tenisz csapatverseny, amelyen öt meccset fognak játszani az ellenfelek, négy egyéni és egy páros mérkőzést. Ez tulajdonképpen a rájátszás, és Cosac nagyon fontosnak tartja, hogy Románia nyerjen, hogy jövőre már a fináléban szerepelhessenek a román lányok. Az elnök hozzátette, hogy az eddigi eredményeket tekintve Romániának nagyobb esélye van a győzelemre, annak ellenére, hogy Simona Haleppel, a legjobb román női teniszezővel legfeljebb csak a lelátón találkozhatnak majd Nagyváradon a sportág szerelmesei, ugyanis operációja és magánéleti problémái miatt nem lesz benne a csapatban, és egyelőre Irina Begu is visszamondta a válogatottban való szereplést. Újságírói kérdésre válaszolva Cosac megjegyezte, hogy a Bihar megyei származású Irina Bara valószínűleg benne lesz a román csapatban, a legutóbbi időben felmutatott eredményei legalábbis feljogosítják őt erre. Mindenesetre a csapatösszeállítás Horia Tecău szövetségi kapitány feladata, aki három hét múlva hirdeti meg a keretet. „Meggyőződésem, hogy a legjobb felállású csapatot fogja összeállítani” – tette hozzá Cosac. A hazai pálya előnyei közé tartozik az, hogy a hazai csapat választhatja meg, hogy milyen borítású pályán szeretne játszani, „és mivel a lányok azt kérték, hogy kemény borítású pálya legyen, ezért Nagyváradon ilyen pályát alakítunk ki” – jegyezte meg Cosac, aki a sportesemény helyszínéről, a Nagyvárad Arénáról elmondta:. „Meglátogattam, és elmondhatom, hogy ez egy legújabb generációs terem, mely felveszi a versenyt a világ bármely sportlétesítményével, és bármilyen nemzetközi sportesemény megrendezésére alkalmas helyszín”. Elárulta, hogy a bírói kar is meg fogja látogatni az arénát, ez kötelességük is, lévén, hogy egy új helyszínről van szó, és Cosac meggyőződése szerint semmilyen kifogásolnivalót nem fognak találni. Az elnök szót ejtett a szurkolókról is, mondván, hogy „a nagyváradi nagyon kiművelt nézőközönség, amelyik tudja, hogyan kell viselkedni a teniszmérkőzéseken. A leghatározottabban meg vagyok győződve afelől, hogy nem lesznek bekiabálások, amelyek megzavarják majd a játékosokat”.

A sporteseményre a jegyeket két hét múlva kezdik el árusítani. Noha még nincsenek megszabva a tarifák, Cosac azt ígérte, hogy nem lesznek borsos jegyárak. Annyi konkrétumot árult el, hogy az öt meccsre szóló bérlet 250 lej körüli összeg lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!