Sakk

2022.08.17. 19:20

Első ízben szervezték meg a Bihardiószeg Kupája hivatalos sakkversenyt

A versenyt 1600 Élő-pont alatti fiatalok számára hirdették meg, amelyre Brassó, Beszterce, Temes és Kolozs megyéből, valamint Déváról és Nagyváradról érkezett benevezés.

Forrás: a szerző felvétele

D. Mészáros Elek

Törő Gyula neve egyre ismertebb a sakkszeretők körében, alapítója és vezetője a 4,5 éve alakult Bihardiószegi Sakk klubnak. A harminc helyi fiatalt magába foglaló klub edzői feladatával Szél Sándort a Bihar megyei Sakkszövetség titkárát bízták meg, aki heti rendszerességgel tart felkészítő edzéseket. Az idei évben sikerült csatlakozniuk az országos szakszövetséghez, több játékosukat is leigazolták. A jegyezett sakkozók 1001 Élő-pontról indulnak, a hivatalos versenyeken való részvétellel elkezdődött a helyi versenyzők pontgyűjtése – tudtuk meg Törő Gyula klubvezetőtől.

Nemrég döntötték el, hogy tudásszint-felmérés célzattal havi rendszerességgel szerveznek versenyeket, ha másmilyenre nem fogja futni, akkor a helyi erőviszonyokat tesztelik majd. Ennek az elgondolásnak a mentén került sor az elmúlt héten, pénteken és szombaton az első alkalommal megrendezett Diószeg Kupa Sakkversenyre. A hat fordulósra tervezett megmérettetés 30 plusz 30 perces gondolkodási idővel, lépésenként 30 másodperces bónusszal lett meghirdetve. Az ítészi feladatokat Raț Dan FIDE-bíró látta el. A megszerezhető maximális 6 pontból, 5,5 ponttal az első helyen végzett a Temes megyéből érkezett Agachi Laurențiu, második helyet sikerült megkaparintania a nagyváradi Mihincău Marinelnek, akit a szatmárnémeti Seletye Dominik követett a rangsorolásban. A legeredményesebb helyi játékosnak, Siklódi Andrásnak négy pontot sikerült begyűjtenie, ezzel a 43 versenyző közül a kilencedik helyen végzett. A díjakat átadó Mados Attila polgármesternek és Törő Gyulának akadt még dolga, mert a helyi vállalkozók jóvoltából a szervező klub játékosait külön

jutalmazták. Siklódi András mögött a legeredményesebb diószegi fiúknak Cotuțiu Florinel, Glița Elisei, Gellért Máté és Szűcs Dávid bizonyultak. A legsikeresebb bábutologató lányok közzé Csáki Jázmin, Toderaș Alina és Onița Corina sorolandó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában