Labdarúgás

2022.08.03. 16:03

Az Aradi Gloria ellen mutatják be szombaton a CAO-NAC 1910 keretét

A CAO-NAC 1910 vezetősége az elmúlt hetekben gőzerővel dolgozott a csapat játékoskeretének kialakításán. Szombaton 11 órától Arad megye egyik legpatinásabb egyesülete lesz a zöld-fehérek vendége Hegyközpályiban.

Fotó: CAO-NAC 1910

Jósa Attila

Az elmúlt időszakban a CAO-NAC 1910 vezetősége, az edzői és az adminisztratív stáb egyaránt intenzíven dolgozott a csapat keretének kialakításán. A zöld-fehérek egyáltalán nem voltak irigylésre méltó helyzetben a nyár elején, hiszen gyakorlatilag a nulláról kezdhették újra a csapatépítést a nagyváradi önkormányzattal való szakítás után. A klub a napokban nyolc újabb labdarúgó leigazolását jelentette be, és bár még biztosan lesznek érkezők a negyedosztályú bajnokság rajtja előtt, szombaton az Aradi Gloria elleni felkészülési mérkőzésen már nagyjából az a csapat fog kifutni CAO-NAC 1910 új otthonának, a hegyközpályi sporttelepnek a gyepére, amely a következő idényben a megyei bajnokságban fog szerepelni.

A szombati ellenfél, az Aradi Gloria a szomszédos megye egyik legrégebbi egyesületének számít, és bár 1913-as megalakulása után többször is nevet változtatott, 2014-ben pedig egy időre meg is szűnt, idén, nyolcévnyi szünet után új tulajdonosi háttérrel ismét csatlakozik a romániai labdarúgás körforgásába. A mérkőzés szombat délben 11 órakor kezdődik, de a klub vezetősége azt javasolja a közösségi médiában tett bejegyzésében, hogy az érdeklődők minél korábban érkezzenek, mivel a pálya közvetlen közelében a hegyközpályi és környékbeli helyi termelők is várják a szurkolókat (8-11 óra között), kiváló minőségű termékeikkel.

Fotó: CAO-NAC 1910

Az új érkezők

Zöld-fehér mezben folytatja pályafutását a mindössze 17 éves Robert Valentin Pădurean, a tehetséges baloldali középpályás az elmúlt idényben a harmadosztályban szerepelt a Nagyváradi Luceafărul együttesében. Szintén csatlakozott a kerethez Laurențiu Codruț Ionuț Criste, aki Pădureanhoz hasonlóan 17 éves, támadó és védekező középpályás szerepkörében egyaránt megállja a helyét. A Nagyváradi Bihorul Sportiskola nevelése tavaly a harmadosztályú Félixfürdői Lotus csapatában játszott.

Dumitru Sabău személyében a klub egy korábbi, tapasztaltabb játékosát is leigazolta az új idényre, a 31 éves védekező középpályás 2017/2018-as idényben volt a CAO csapatának tagja, ezt követően pedig megfordult a a Bihardiószegi SK és az Érmihályfalvi Unirea csapataiban is. A 19 éves Vlad Sebastian Negruțiu is játszott már korábban a CAO-ban, a baloldali középpályás a 2019/2020-as idényben gólt is szerzett a csapat színeiben, a tavalyi szezonban pedig 20 mérkőzésen szerepelt és 2 góllal segítette a Luceafărul csapatát a harmadosztály küzdelmeiben.

A CAO-NAC 1910 több játékosához hasonlóan szintén a Bihorul Sportiskola „műhelyéből” került ki a 17 éves bal oldali hátvéd, Darius Andrei Pop, aki már a tavalyi idényben is a klubot erősítette, akkor a második csapatnál számított a játékára. Pop 18 mérkőzésen 3 gólt szerzett az elmúlt idényben és ragaszkodott ahhoz, hogy zöld-fehérben folytassa pályafutását.

Jobb oldali középpályást is szerződtetett a klub, a 18 éves Noah Daniel Farcaș Ausztriában ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd egy krajovai kitérő után, ahol az Universitatea U19-es csapatában játszott, az elmúlt idényben a Félixfürdői Lotus csapatához került, ahol bemutatkozhatott a felnőttek között is a harmadosztályban. A CAO-NAC megszerezte Adrian Alexandru Mal játékjogát is, a 18 éves, szóvárhegyi származású belső védő komoly erőssége lehet a csapatnak a következő bajnoki idényben. Végül, de nem utolsósorban a margittai születésű Cătălin Har kapus is csatlakozik a kerethez, aki 17 éves kora ellenére az elmúlt idényben többször is tagja volt a Slatinai VSK másodosztályú bajnokságban szereplő felnőtt keretének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában