Halifaxi világbajnokság

2022.08.07. 18:54

Aranyérmet szerzett Cătălin Chirilă

Agerpres

Aranyérmet nyert Cătălin Chirilă a férfi kenu egyes 1000 méteres versenyszámának vasárnapi döntőjében a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon.

A román sportoló a háromszoros brazil világbajnokot, Isaquias Santost előzte meg, aki 2020-as olimpiai játékokon aranyérmet szerzett ebben a versenyszámban. Harmadiknak a többszörös Európa-bajnok cseh kenus, Martin Fuksa ért célba.

Cătălin Chirilă eddigi pályafutásának ez a győzelem volt a legnagyobb teljesítménye. A román sportoló szombaton ezüstérmet szerzett a halifaxi világbajnokságon.

Legutóbb 2017-ben, Csehországban sikerült érmet szerezniük román sportolóknak kajak-kenu világbajnokságon. Akkor Victor Mihalachi és Leonid Carp a második helyen végzett a férfi kenu páros 500 méteres versenyszámának döntőjében. A pódium legfelső fokára legutóbb 2015-ben álltak román sportolók, amikor a férfi kenu négyes aranyérmet szerzett 1000 méteren.

Romániát hat sportoló képviseli a kanadai kajak-kenu világbajnokságon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában