Helyi sport

2022.08.07. 15:33

A CAO-NAC 1910 kilenc gólt rámolt be az aradiak hálójába

Remekül sikerült az „újrakezdés” a nagyváradi zöld-fehérek számára, a csapat a megyei bajnokság egyik meghatározó alakulata lehet a következő idényben.

Forrás: Bihon

Jósa Attila

A hegyközpályi sportcentrumban szombat délben végre bemutatkozott a szurkolóknak CAO-NAC 1910 csapata, amely a következő idényben a negyedosztályban szerepel. A váradiak ellenfele a gálameccsen Arad megye egyik legrégebbi egyesülete, az Aradi Gloria volt, a vendégek egy hosszúra nyúlt „szünet”, nyolc év után idén az Arad megyei bajnokságban próbálnak meg helyt állni.

A mérkőzésen a kezdőrúgást Szűcs Árpád, a nagyváradi futball legendája végezte el, a klub vezetősége pedig tisztelete jeléül a csapat hivatalos mezével, egy zöld-fehér színekben pompázó sállal és egy oklevéllel lepte meg a jeles vendéget, akit egyúttal a CAO-NAC 1910 tiszteletbeli tagjává is avattak. Szűcs Árpád karrierjét 1961-ben, az akkor már több kényszerű névváltoztatáson átesett NAC-ban (akkoriban Nagyváradi Crișana néven szerepelt) kezdte, ahol 53 mérkőzésen 8 gólt szerzett. Pályafutása során megfordult a Nagyváradi Bihar FC, a Dévai Mureșul, a Petrozsényi Jiul és a Nagyváradi Înfrățirea csapataiban. Tagja volt a Zsíl-völgyiek 1974-ben Román Kupát nyert csapatának.

Az ünnepélyes pillanatokat követően már a labdarúgóké volt a főszerep. A két csapat nem volt egy súlycsoportban, a váradiak számolatlanul alakították ki a helyzeteket. Bóné Dávid kezdte meg a gólgyártást, amit félidőig további négy találat követett, de a látottak alapján a különbség még akár nagyobb is lehetett volna. A hazaiak nagy kedvvel játszottak, a lendület pedig azután sem lankadt, miután Ciprian Dianu vezetőedző a kispadon helyet foglaló játékosoknak is lehetőséget biztosított a bizonyításra.

Külön kiemelendő, hogy a zöld-fehér csapatban számos magyar nemzetiségű fiatal is pályára lépett a szombati mérkőzésen, Bóné Dávid mellett Jaczkó Tamás, Gere Jafet, Pap Zsombor, Páll Andor Zsigmond, Seres Dávid és Kincses Szabolcs is bemutatkozhatott. A zömében 15-16 éves fiatalok a Nagyváradi AC Labdarúgó Egyesület akadémiáján nevelkedtek és a CAO-NAC 1910-ban folytathatják pályafutásukat.

 

CAO-NAC 1910 – Aradi Gloria 9–0 (5–0)

Hegyközpályi sportcentrum, 100 néző.

Gólszerzők: Bóné D. (12.), S. Ciocan (16), R. Pădurean (30., 50.), M. Abagiu (36.), D. Pop (45.), R. Bodea (70.), Kincses Sz. (86.), V. Negruțiu (89.)

CAO-NAC: C. Har – A. Catana, C. Letan, M. Abagiu, D. Pop – Bóné D., N. Farcaș, D. Farcaș, L. Criste, R. Pădurean – S. Ciocan. Csereként pályára lépett: M. Axente, Jaczkó T., A. Mal, L. Gal, Gere J., Seres D., Páll A., Pap Zs., V. Negruțiu, Kincses Sz., R. Bodea, R. Iuhas.

Vezetőedző: Ciprian Dianu

Gloria: R. Ardelean – Kupás I., D. Dobrea, A. Pădurean, Tapasztó M., N. Stupar, R. Oneț, B. Măgureanu, R. Cislaru, D Zavastian, C. Frăsincar. Csereként pályára lépett: D. Suciu, D. Cohut, R. Tincka, R. Țuicu, Cr. Dobre, R. Bej. Vezetőedző: Remus Borlean.

Játékvezetők: Adrian Pop – Orbán Norbert, Răzvan Necșoiu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában