Felkészülés

2022.07.12. 21:33

Gyülekezőt fújt az újonc VSK edzője a kézilabdacsapatnak

A váradi csapat elsődleges célja a kiesés elkerülése lesz a Bölények Ligájának 2022/2023-as kiírásában.

Forrás: A szerző felvétele

Jósa Attila

Megkezdte a felkészülést az új bajnoki idényre hétfőn délután a Nagyváradi VSK kézilabdacsapata az Antonio Alexe sportcsarnokban. A játékosok, a szakmai stáb, illetve a klub vezetői először találkoztak teljes létszámban, így az edzést megelőzően a VSK elnöke, Şerban Sere szólt néhány mondatban a jelenlévőkhöz. Sere kifejezte abbéli reményét, hogy az együttes újoncként is túlszárnyalja majd az elvárásokat a Bölények Ligájában, illetve megkérte a játékosokat, hogy vigyázzanak a klub által az elmúlt években gondosan felépített képre. Az ilyenkor megszokott csapatfotózás után egy laza átmozgató edzésen vettek részt a játékosok, majd megérkeztek a labdák is, de rendhagyó módon ezúttal nem kézzel, hanem lábbal terelgették a játékszert a kézilabdázók, egy harmincperces kispályás foci keretein belül.
Az edzés után sajtótájékoztatót is tartott a klub, ahol Sere mellett részt vett a kézilabda szakosztály vezetője, Mircea Sămărghiţan, George Tăutu vezetőedző, valamint Cosmin Liberţ másodedző is. Sămărghiţan elmondta, egyértelműen a kiesés elkerülése a célja a váradi csapatnak, ő nagyon optimista ezzel kapcsolatban és reméli, hogy a csapat képes lesz megtölteni az Antonio Alexe sportcsarnok lelátóit a Bölények Ligájának hazai találkozóin. George Tăutu elégedetten nyilatkozott a keret összeállításával kapcsolatban, szerinte, bár nagyon szorította az idő a vezetőséget, a lehető legjobb játékosokat sikerült Nagyváradra hozni, és ebben nagy szerepe volt a nemrégiben még aktív játékosnak számító Cosmin Liberţnek is. Tăutu, majd Liberţ is kiemelte, hogy minden játékos megkapja majd az esélyt, a rengeteg mérkőzés miatt folyamatos lesz a csapaton belüli rotáció, és terveik szerint a második csapattól is hoznak fel majd fiatalokat az élvonalban szereplő gárdához.
A sajtótájékoztató további részében három játékos is csatlakozott a beszélgetéshez. Adrian Țenghea, a legutóbb a finn bajnokságban szereplő kapus szerint nagyszerű projektet dolgoztak ki Nagyváradon a klub irányítói és mivel érezte, hogy nagyon ragaszkodnak hozzá, nem sokat vacillált a szerződés aláírásakor. Bogdan Munteanu elmondta, sok csapat jelenleg nem tekint ellenfélként a VSK-ra, egy legyintéssel elintéznék a váradiakat, és ezt előnyére fordíthatja a piros-kék együttes.

Forrás: Nagyváradi VSK


A legtöbb kérdést a magyarországi légiós, Kovács Márk István kapta az újságíróktól, aki bevallotta, bár még csak két napja tartózkodik Nagyváradon, de máris lenyűgözte a város szépsége. Mint kiderült, Kovács alaposan felkészült a román kézilabdázásból és úgy érzi, az eddig tapasztaltak alapján a VSK lehet a szezon egyik kellemes meglepetése. Az Egerből érkezett beálló szerint nem lesznek kiesési gondjai a váradi csapatnak, Kovács Márk István a középmezőnybe várja a csapatot a Bölények Ligája 2022/2023-as idényének végén.

A Nagyváradi VSK kerete

Adrian Țenghea, Radu Turturică – kapusok; Kovács Márk István, Paul Oarga, Szász Csongor, Borivoje Djukic, Gál Róbert, Emilian Turcu, Valentin Ivancsenko, Viorel Boşca, Tomislav Radic, Olexander Sztarcsenko, Ciprian Aungurenci, Alex Farcaş, Bogdan Munteanu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában