Értékelés

2022.06.23. 16:01

Eredményes szezont tudhatnak maguk mögött a Nagyváradi Egyetem Sportklub versenyzői

A nemrég befejeződött idényt értékelte keddi sajtótájékoztatóján Sorin Buhaş, a Nagyváradi Egyetem SK igazgatója.

Illusztráció

Illusztráció

Jósa Attila

„A sportklub remekül teljesített az elmúlt idényben, nem véletlen, hogy az országszerte működő egyetemi klubok öszszevetésében az előkelő negyedik helyen áll az Egyetem SK, az atlétikai szakosztályunk pedig az első helyezett ezen a listán” – kezdte mondandóját a klub igazgatója. A szakosztályok részletes elemzésénél a férfi kosárlabdára csak egy fél mondatot szánt Buhaş, szerinte a Nagyváradi VSK U eredményeivel mindenki tisztában van, de az együttműködést a VSK-val továbbra is gyümölcsözőnek nevezte. A női szakág kapcsán egészen döbbenetes fejleményekről számolt be a sportklub vezetője, a csapatot az előző idényben U20-as bajnokságban indították, mivel másodosztályú bajnokság nem került megrendezésre, annyira kevés csapat jelentkezett. A következő idényben örömmel elindulna az élvonalban a klub, de egy ellentmondásos szövetségi döntés értelmében a román női kosárlabdázás élvonalában három évig nem indulhat új csapat, és nem is eshet ki egyetlen együttes sem a jelenlegi mezőnyből. Jelen állás szerint nagy valószínűséggel az U19-es bajnokságban indulnak a váradiak, melynek a végjátékát a szövetség összevonja az élvonal mezőnyével, de ezzel kapcsolatban jelenleg teljes a káosz. Kérdésünkre, hogy így mégis mi alapján dől majd el az U19-es bajnoki cím sorsa, az Egyetem SK vezetője is csak találgatni tudott. A klub női kézilabdacsapata a másodosztály negyedik helyén zárta a szezont, és bronzérmet szerzett az egyetemi országos bajnokságon. „Ez egy nagyon fiatal csapat, amellyel Sebastian Tudor edző remek munkát végzett. Természetesen szeretnénk előrébb jutni, de a román női élvonalban hatalmas büdzsére, legalább 1 millió euróra lenne szükség. A Brajlai Dunărea közel 3 millió eurót költött el ebben az idényben, és ez mindössze a hetedik helyre volt elég.” Női röplabdában a másodosztály negyedik helyén végzett a klub, a következő idényben viszont már egyértelműen a feljutás lesz a Nagyváradi Egyetem SK célja. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!