Labdarúgás

2022.05.26. 16:41

Könnyed hunyadi győzelem az osztályozón

A második félidő elején két gyors gólt kapott a CAO, amivel valószínűleg a továbbjutás kérdése is eldőlt.

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila

Napra pontosan szerdán volt 112 éve annak, hogy az EMKE kávéházban megalapították a legendás Nagyváradi AC labdarúgócsapatát. Ehhez hasonló jeles alkalmakat szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban egész napos ünnepségsorozattal köszöntenek, de Nagyvárad jelenleg nem az a hely, ahol ennek különösebb figyelmet szentelnének. Bár a város első számú csapata, a CAO semmilyen szempontból nem tekinthető a NAC jogutódjának, a színválasztás és az egykori sikerek, magyar és román bajnoki címek folyamatos felemlegetése egyértelműen azt a célt szolgálta, hogy a jelenlegi csapat legalábbis szellemiségében úgy éljen a köztudatban, mint az a klub, mely tovább viszi a páratlan nagyváradi hagyományokat. A CAO-nál bekövetkezett változások után, mint köztudott, az egyesület sem a nevéhez, sem a klubszínekhez nem ragaszkodik a következő idénytől, ilyen körülmények között még az is kedves gesztusnak mondható az egyesület részéről, hogy legalább a közösségi médiában megemlékezett pár sorban a jeles napról.

A CAO szerdai ellenfele, a Vajdahunyadi SK szintén névváltoztatás előtt áll, esetükben azonban jóval érthetőbb a Corvinul megnevezéshez való ragaszkodás, hiszen a hunyadi klub a nyolcvanas években a játékosedzőként tevékenykedő Mircea Lucescu idején ezen a néven érte el legfényesebb sikereit.

Osztálykülönbség

Bár a klubvezetés a nagy érdeklődésre való tekintettel több jegypénztárt is megnyitott az osztályozó kapcsán, tíz perccel a mérkőzés kezdete előtt még nyolcvan méteres sor kígyózott a bejárat előtt, így borítékolható volt, hogy tényleg hosszú évek óta nem látott nézőszám előtt játszhatnak majd a csapatok. Vajdahunyadról és Aradról mintegy 400 néző kísérte el a kék-fehér együttest, szervezett szurkolásban, molinókban, dobokban sem volt tehát hiány. A vendégszurkolók az első perctől kezdve dél-amerikai hangulatot varázsoltak a Bodola Gyula lelátóira, dicséret persze nem illeti őket, főleg miután a pirotechnikai eszközökkel is gazdagon felszerelt ultrák a második félidőben a „ki a magyarokkal az országból!” rigmusra is rázendítettek.

A mérkőzés a sok gól ellenére sem volt színvonalasnak nevezhető, a CAO sokszor tanácstalan játékára a vendégek hatékony kontrákkal válaszoltak és egy kivételével az összes komolyabb helyzetüket gólra váltották. Trășcan kezdte meg a gólgyártást, rövid felsősarkos lövésébe csak beleérni tudott Bob (0–1), erre Cîrjan egy jogosan megítélt büntetőből válaszolt (1–1). A második félidő elején percek alatt eldőlt a mérkőzés és nagyjából a továbbjutás sorsa is, a 47. percben Arnăutu egy védelmi hibát követően újra a hunyadiakat juttatta vezetéshez (1–2), két perc múlva pedig Bradu talált be hét méterről a hálóba (1–3). A 70. percben Roșu léphetett ki egyedül és pöccintette át a labdát a kifutó kapus fölött (1–4). A hosszabbítás perceiben Mihai Ion lőtt a hosszú sarokba egy szép egyéni akció végén (2–4), kialakítva ezzel a végeredményt. A két csapat szombaton 17.30-tól ismét megmérkőzik a

vajdahunyadi Michael Klein Stadionban, nagy valószínűséggel az lesz a CAO utolsó mérkőzése ebben az idényben. A másik ágon a Nagybányai Minaur 4–0-ra verte idegenben a Kudzsir csapatát, így jelen állás szerint ők mérkőzhetnek az osztályozótorna döntőjében a vajdahunyadiakkal.

JEGYZŐKÖNYV

Nagvyáradi CAO – Vajdahunyadi SK 2–4 (1–1)

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 4.500 néző.

Vezette: Florin Ovidiu Mazilu (Resicabánya) – Răzvan Nistoran (Resicabánya), Ioan Humiță (Örményes)

Gólszerző: D. Cîrjan (25. – 11-esből, M. Ion (90.), illetve M. Trășcan (10.), S. Arnăutu (47.), A. Bradu (49.), A. Roșu (70.)

CAO: R. Bob – C. Jurj, D. Stan, Kovács Márk, D. Lupșe (M. Ion, 65.), R. Ardelean (A. Popa, 52.), G. Cherman (A. Gheorghiță, 65.), R. Gunie, D. Cîrjan (76 R. Săutiuț), F. Chitaș, S. Jurj (A. Chindlea, 76.). Vezetőedző: Florin Farcaș

Vajdahunyadi SK: Ș. Lefter – Fl. Iacob, R. Garutti, Rodrigues, M. Trășcan, A. Bradu (C. Giura, 72.), Ad. Bedea (A. Mogoș, 65.), L. Buș, Sg. Arnăutu (P. Șimon, 65.), A. Hergheligiu, A. Roșu. Vezetőedző: Florin Maxim

Címkék#győzelem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában