Megmérettetés

2022.05.28. 13:25

Karok közötti bajnokságot rendeztek a PKE-n

Forrás: PKE

BN-összeállítás

Második alkalommal rendezték meg a Partiumi Keresztény Egyetem Karok közötti bajnokságát május 24-én. Az eseményen, melynek a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum adott otthont, négy sportágban, 71 alap - és mesterképzős hallgató mérte össze tudását. Mint azt dr. Lukács Norbert Csaba testnevelő tanártól, az esemény főszervezőjétől megtudtuk, a sakkversenynél és az asztalitenisznél a résztvevőket csapatban és egyénileg is díjazták. A sakkversenyen az egyéniben is diadalmaskodó Balla János négy győzelmének köszönhetően a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar csapata nyerte el az első helyet. Egyéniben Szász István második, míg Nagy Ferencz Norbert harmadik helyen végzett.

A nőknél a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar sikerével zárult az asztalitenisz-csapatbajnokság. Egyéniben Kosztándi Kincső végzett az első helyen, Béres Emese a második, még Cseke Anett-Hannelore a harmadik lett. A férfiaknál a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar végzett az élen. A férfi egyéni asztalitenisz versenyszámában a döntő játszmában Nagy Szilárd legyőzte Nagy Ferencz Norbertet, míg a harmadik helyet Birtalan Szilárd-Józsefhez szerezte meg. A vegyespárosok döntőjét Fehérvári Lorand-Zsolt és Kosztándi Kincső kettőse nyerte, miután 2–0 arányban legyőzte a Cozak Mihály-György és Puskás Beáta-Bernadett alkotta duót, a bronzérem pedig Hengye Anasztáziához és Badon Dávidhoz került.

Kosárlabdában is megmérkőztek a hallgatók, a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar női csapata fölényesen, 23–7-re győzött a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar válogatottja ellen. A legeredményesebb játékosnak a nyolc pontot szerző Fazekas Réka bizonyult. Labdarúgásban a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar együttese bizonyult a legjobbnak, miután 8–7-re legyőzte a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar csapatát. A gólkirályi címen az egyaránt három-három gólt szerző Bege Zoltán és Miklós Márk osztozott meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában