Kosárlabda

2022.05.17. 13:50

Elúszni látszik a bajnoki döntő

A kosárlabda Nemzeti Liga elődöntőjében a pénteki mérkőzéshez hasonlóan ismét 74–66 lett a végeredmény a vendég Voluntari CSO javára.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga elődöntőjének második mérkőzését játszották vasárnap este az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A pénteki első meccs után, melyen elvesztette a pályaelőnyét, vasárnap alaposan belekezdett a VSK U, és az első tíz perc után 17–11-re elhúzott ellenfelétől. A második negyedre magához tért a vendéggárda is és elsősorban a litván Saunas Vasiliauskis és az amerikai Eric Thompson játékának köszönhetően már félidőig megfordította az állást (32–36). A CSO centereivel nem tudtak mit kezdeni a váradiak, a vendégek pedig természetesen nem hagyták kihasználatlanul ezt a „rést a pajzson”. Sorozatban szerezték a könnyű kosarakat a Voluntari játékosai, több esetben a szerelni próbáló hazai hátvédek még szabálytalankodtak is a dobó játékossal szemben, így a megítélt plusz büntetőkből tovább nőtt a CSO előnye.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy bár volt a parketton egy váradi, aki remekül játsztott, de Török Rolland a vendégcsapatot erősítette. A pénteki mérkőzéssel szemben, bár a végeredmény hajszálra pontosan megegyező lett mindkét találkozón (66–74), a végjátékban vasárnap nem „osztottak lapot” a váradiaknak. Egy adott pillanatban már tizenöt pont volt a Voluntari előnye az utolsó negyedben, ezen már csak szépítenie sikerült a hazaiaknak. Az elődöntő harmadik mérkőzését csütörtökön 18 órától játsszák a Bukarest melletti kisvárosban, amennyiben ismét a CSO győz, úgy ott lesz a Nemzeti Liga nagydöntőjében.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U –Voluntari CSO 66–74 (17–11, 15–25, 19–18, 15–20)

Nagyvárad, Antonio Alexe Sportcsarnok, 2400 néző.

Vezette: Laurențiu Grigoraș, Cristian Trofin és Bukuresti László.

VSK U: K. Richard 7, S. Holt 3, D. Bickauskis 5. T. Fometescu 3, V. Marinău, G. Green 15, B. Nicolescu 5, C. Baciu, A. Gavrilovic 12, M. Ogden 12, N. Markovic 4. Vezetőedző: Cristian Achim.

CSO: T. Gotcher 12, R. Woods 2, M. Badiu 3, O. Barro 8, V. Moldoveanu 5, S. Vasiliauskis 16, Török R. 11, D. Vida 2, E. Thompson 15. Vezetőedző: Sasa Ocokoljic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában