Átigazolások

2022.02.08. 17:14

Aktív átigazolási időszakot zár a Crișul Sportklub

Több sportoló is csatlakozott a közelmúltban a váradi klubhoz, az újraálmodott atlétikai szakosztály mellett a kosárlabdázók kerete is bővült.

BN-összeállítás

Fándly Márk atléta nemrég történt kettős leigazolása (a sportoló a Crișul mellett a Mihai Eminescu Főgimnázium színeiben is versenyezhet) után megkezdődött az egyesület atlétikai szakosztályának újjáépítése, derül ki a sportklub közleményéből. A Crișul igazgatója, Pető Dalma Csilla és a Bihorul Sportiskola vezetője, Lucian Stance közötti megbeszéléseket követően létrejött az együttműködés a két intézmény között, így a Călin Laza edző által felkészített Danciu Andra, Miklovits Linett, Kiss Kamilla, illetve Verdeș Diana sportolókat a Crișulhoz igazolták, akik az U16-os csapat keretében országos bajnoki címmel büszkélkedhetnek. „Köszönjük a Nagyváradi Crișul Sportklub vezetőségének ezt az együttműködést, amely reméljük, hogy kivételes eredményeket szül majd, illetve, hogy új lendületet ad a szakosztálynak” – fogalmazott Călin Laza atlétikai edző.

Új kosarasok is érkeztek

Mint arról korábban már beszámoltunk, januárban a nagy tehetségnek tartott temesvári Alesia Gavrilă igazolt át a Crișul U15-ös női kosárlabda csapatába, most pedig az U18-as együttes kerete bővül két újabb játékossal, Negru Dariával és Chevereșan Mariával, akik a Nemzeti Ligában szereplő Aradi UAV csapatától érkeztek. „A két sportoló, aki úgy döntött, hogy csatlakozik csapatunkhoz, számos címet nyert már korosztályos szinten. Mindkét játékos állandó szereplője a válogatottaknak, mind az 5x5-ös, mind a 3x3-as mezőnyben bizonyították már rátermettségüket. Meggyőződésünk, hogy jelentős mértékben hozzájárulnak majd a csapat teljesítményéhez, növelve az esélyeket a dobogós helyezésre ebben a kategóriában” – fogalmazott Ioana Anica, a klub kosárlabdaedzője.

„Az új igazolásokkal az atlétikai és a kosárlabda szakosztályaink értékét szeretnénk tovább növelni, közös érdekünk, hogy az illető sportolók a lehető legtöbbet kihozzák a tehetségükből. Célunk továbbá, hogy minden egyes szakosztályt fejlesszünk, hogy lehetőséget adjunk a helyi fiataloknak, hogy büszkén és becsülettel képviseljék mind a Crișul klubot, mind Nagyvárad városát” – emelte ki Pető Dalma Csilla, a klub igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában