FIBA Európa-kupa

2022.02.18. 05:08

A csoportgyőzelem lesz a tét a Sporting ellen

A K csoport győztese a török Bahcesehir együttesével találkozik majd a negyeddöntőben, míg a második helyezett az orosz Saratov gárdájával mérheti össze a tudását.

Jósa Attila

Végéhez érkeztek a FIBA Európa-kupa K jelzésű csoportjának küzdelmei, a kvartett utolsó mérkőzésén a Nagyváradi VSK U a portugál bajnoki címvédő Sporting Lisszabon csapatát fogadja ma délután 19 órától az Antonio Alexe Sportcsarnokban. Az ötödik fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán a továbbjutás miatt már egyik csapatnak sem kell izgulnia, hiszen a VSK U és a Sporting is bebiztosította a helyét a legjobb nyolc között, így „csak” a csoportgyőzelem lesz a tét. A két csapat lisszaboni mérkőzését a váradiak nyerték 83–77-re. Mivel a többi csoportban már az összes együttes letudta a mérkőzéseit, így azt is lehet tudni, hogy a K csoport győztese a török Bahcesehir együttesével találkozik majd a negyeddöntőben, míg a második helyezett az L csoportot megnyerő orosz Saratov gárdájával mérheti össze a tudását. 

Cristian Achim, a VSK U vezetőedzője a lengyel Trefl Sopot elleni kettős diadal után elmondta, nem látja értelmét a „taktikázásnak” a negyeddöntős ellenféllel kapcsolatban, a török és az orosz csapat közel azonos erőt képvisel, viszont tanítványai mindent meg fognak tenni, hogy a Sporting legyőzésével csoportgyőztes legyen a váradi alakulat. 

A Saratov és a Bahcesehir egyaránt 11-11 pontot szerzett az L csoportban, az oroszok viszont valamivel jobban teljesítettek az egymás elleni mérkőzéseken, így kerültek a csoport élére. Mindkét gárdával találkozott már az elmúlt években a Nagyváradi VSK U, az oroszokkal először a FIBA EuroChallenge 2014–2015-ös kiírásában játszhattak a nemzetközi porondon akkor még rutintalannak számító piros-kékek. A mérkőzéseknek váradi szempontból két súlyos vereség lett a vége, az idegenbeli 19 pontos zakó után Nagyváradon is gálázva nyert a Saratov, 101–74-re. 

Két évvel később fordult a kocka, a VSK U Bajnokok Ligája menetelése során ismét összecsaptak a felek, akkor a nagyváradi 96–85-ös hazai győzelmet követően idegenben is nyerni tudtak Cristian Achim tanítványai (65–59). A törökökkel a FIBA Európa-kupa 2019/2020-as csoportkörében találkozott a váradi csapat: idegenben öt ponttal győzött a VSK U, viszont az Antonio Alexe Sportcsarnokban a Bahcesehir diadalmaskodott (77–88).

A ma délutáni mérkőzésre az összes belépő gazdára talált már a hét elején, de a találkozót a Digi Sport, valamint a FIBA Youtube csatornája is élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában