Bajnokság

2022.01.27. 16:07

Kialakult az elődöntők párosítása a kézilabda Európa-bajnokságon

Fotó: eurohandball.com

BN-összeállítás

Elődöntőbe jutott az olimpiai címvédő Franciaország a magyar-szlovák, közös rendezésű, férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután óriási csatában 30-29-re legyőzte a világbajnok Dániát a középdöntő negyedik, utolsó fordulójában szerdán, a budapesti MVM Dome-ban.

A skandinávok kezdték jobban a mérkőzést (3-0), a franciák pedig a hatodik percben időkérésre kényszerültek. Támadásban némileg rendezte sorait Franciaország, egy gólra felzárkózott (10-9), ám védekezésben továbbra sem remekelt, Vincent Gerard húsz percen át egy lövést sem védett, érkezett is Wesley Pardin a kapuba, neki jött össze az első francia hárítás a 25. perc végén. A fordulást követően fokozatosan zárkózott a francia gárda, a kapuba visszaállt Gerard kulcspillanatokban védett, így az utolsó négy percen belül egyenlített is az olimpiai bajnok, amely másfél perccel a dudaszó előtt vezetett először.

Ma, előbb az 5. helyért Izland-Norvégia meccset rendeznek, az elődöntők párosításai pedig Franciaország-Svédország és Dánia-Spanyolország lesznek. Mindhárom találkozót a budapesti MVM Dome-ban rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában