Gólkirály

2022.01.26. 21:46

A német Oberligában folytatja a Lotus irányítója

Fotó: ziare.com

Jósa Attila

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság negyedik helyén álló Félixfürdői Lotus játékos kerete jelentős változásokon megy keresztül a téli szünetben. A csapat legértékesebb labdarúgója és egyben házi gólkirálya, a 33 éves Claudiu Codoban bejelentette távozási szándékát és már meg is egyezett a folytatásról a német ötödosztályban (Oberliga) szereplő FC Süderelbe együttesével. 

A német csapat jelenleg csoportjában a hetedik helyen áll a bajnokságban, hétvégén a Hamburger SV harmadik csapatával küzd meg a pontokért, a találkozón pedig már az idény végéig kölcsönbe érkező Codoban is pályára léphet. A gólerős irányító megkeresése, természetesen, nem a véletlen műve volt a németek részéről, az FC Süderelbe csapatánál a másodedzői teendőket az egykori Bihar FC játékos, Florin Țirț látja el. Codoban elmondása szerint, bár visszalépésnek tűnhet az ötödosztályban szerepelni, anyagi szempontból egy román másodosztályú klub sem tudna versenyezni a németek ajánlatával. 

Január elején már hírt adtunk egy hasonló meglepetésszerű távozásról, akkor Marius Hosu, a Nagyváradi CAO házi gólkirálya írt alá az olasz ötödosztályú ASD Nibbiano együtteséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában