Szabadidő

2021.09.13. 15:30

Határon átívelő kerékpártúrát szerveztek

Mezőpeterdet vette célba szombat délben a mindössze egyéves Pedalăm Egyesület csapata, kicsik és nagyok egyaránt bevállalva az összesen körülbelül 60 km-es túrát.

Pikó Stefánia

A Pedaliada Oradea néven futó esemény egy országos, egyben nemzetközi projekt része, tehát a nagyváradival egy időben Európa és Románia több pontján indultak csapatok – mondta el lapunknak az egyesület alelnöke, Marius Guleș. A Pedalăm Egyesület, bár még nagyon fiatal, máris számos taggal rendelkezik, a közösség folyamatosan bővül, a hétvégi rendezvényre is érkeztek új érdeklődők, akik eddig még nem vettek részt az egyesület túráin. Az alelnök kifejtette, azért választották a magyarországi Mezőpeterdet úti célul, mert amellett, hogy a határon túli kaland egy plusz különlegessége lehet a túrának, olyan útvonalat kerestek, mely végig rendelkezik kerékpárúttal. Kérdésünkre elmondta, a Borsi úton található új körforgalom miatt megszakadt kerékpárút nem okoz majd nagy gondot, a túrát megelőző napon ugyanis néhányan már megjárták az utat, hogy megnézzék, rendben lesz-e minden. Mivel úgy láttuk, többen gyermekeiket is magukkal hozták, rákérdeztünk, milyen tempóban tudnak így haladni, és mikor érnek majd haza. Az alelnök magabiztosan jelentette ki, hogy ezek a gyerekek már tapasztaltak, jól fogják bírni a „terepet”, de azért a 20 km/órát nem tervezik meghaladni, ami valóban nagyon jó teljesítmény, tekintve a távot is. Az alelnök szerint a túrát egész naposra szánták. „Az egyesület most először csatlakozik a Pedaliada programhoz, de az elmúlt egy évben ezen kívül nagyon sok programot szerveztünk, gyakran megyünk hegyitúrákra is. Bárki csatlakozhat hozzánk, amennyiben tiszteletben tartja a belső szabályzatot. Tiszteljük egymást, a törvényeket, és érezzük jól magunkat. Hiszen végső soron mi ezért gyűltünk össze, hogy összetartó közösséget alkossunk, és jól érezzük magunkat” – fogalmazott Marius Guleș, hozzátéve: „mindemellett természetesen a cél a testmozgás, főleg a szabadtéri testmozgás előnyeire való figyelem felkeltése”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!