Tervek

2021.03.05. 11:00

Novák Eduárd: Létrehoztuk az Élsportért Felelős Bizottságot a romániai sport fejlődése érdekében

Miniszteri rendelet által alakult szerdán az Élsportért Felelős Bizottsága, amely egy hatalmas előrelépés a romániai sportfejlesztési stratégia kialakításában és életbe léptetésében.

BN-összeállítás

„A romániai sportnak szüksége van arra, hogy mindenki egy irányba haladjon, egy célért küzdjön, ezért bízom abban, hogy a Bizottság öszszefogja a szükséges szereplőket, akik hozzájárulhatnak a romániai sport sikeréhez” – nyilatkozta a döntést követően Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszter. A Bizottság 15 szakemberből – edzőkből, sportstratégákból, kutatókból, élsportolókból és jogászokból – áll, akiknek feladata, hogy kidolgozzák a szövetségek és sportklubok tevékenységének és teljesítményének elemzésére használt kritériumrendszert, annak érdekében, hogy a költségvetési források elosztását optimizálják. Tevékenységükhöz hozzátartozik a sportklubok működési rendszerének kidolgozása, irányítása és segítése is. A Bizottság dolgozza ki továbbá a sportszövetségek és egyesületek projektjeinek ellenőrzési és nyomkövetési módszertanát.

Felzárkózni az elithez

„Minél hamarabb fel kell zárkóznunk azokhoz az országokhoz, amelyek már egy kidolgozott sportstratégia szerint terveznek, működnek. Nagyon sok olyan elemet fedeztünk fel a sportban, amely gátolja a fejlődést, amely mérgezi a közhangulatot. A mi célunk azonban az, hogy a rendelkezésünkre álló pénzforrásokat világos, mérhető, valós és releváns kikötéseknek megfelelően osszuk el” – tette hozzá a miniszter. Az Élsportért Felelős Bizottság által kidolgozott új kritériumokat fokozatosan vezetik majd be, vigyázva arra, hogy a sporttevékenységek ne szenvedjenek kárt, és legyen

elég idő az átállásra, amely a romániai sportélet pozitív irányba való elmozdulását célozza. A Bizottság tagjai: Ábrahám Előd-Lajos, Daniela Janeta Pricină, Ingrid Vasilica Istrate , Ramona Ceamuru, Radu Bidiugan, Cristiano Valloppi, Tófalvi Éva, Simona Amânar, Narcisa Lecuşanu, Gyöngyössy Zsolt, Trandafir Norbert, Alexandru Popescu, Alexandru Padure, Cristian Sandu és Ciprian Anton.

A borítóképen: Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában