Tenisz

2021.03.26. 12:26

Négyszázadik főtáblás győzelmét aratta Simona Halep

A Miamiban, a Caroline Garcia ellen aratott 3:6, 6:4, 6:0-lás győzelem volt a négyszázadik főtáblás mérkőzés, amelyet Simona Halep megnyert a hivatásos női teniszezők (WTA) szövetsége által szervezett hivatalos tornákon.

„Nagyon örülök, hogy ezt hallom. Lenyűgöző, hogy ennyi mérkőzést nyertem a főtáblákon. Sok évem van a csúcson, és amikor nehéz pillanataim vannak a mérkőzések során, tudom, mit kell tennem. Ez a tudás ebből a négyszáz győzelemből származik”- kommentálta teljesítményét Halep.

A világranglista harmadik helyén álló Halep a következő fordulóban Anasztaszija Szevasztova (Lettország) ellen lép pályára, aki a pénteken 1:6, 6:2, 6:3-ra győzött Cori Gauff (Egyesült Államok) ellen.

Halep 6-3-ra vezet Szevasztova (30 éves, WTA – 57.) ellen az egymás elleni mérkőzésekben, és az utolsó öt párharcban szettveszteség nélkül nyert. A lett lánynak utoljára 2011-ben sikerült legyőznie Simonát.

Halep a német Angelique Kerber oldalán párosban is indul a Miami Openen, első ellenfelük az első helyen kiemelt Elise Mertens-Arina Szabalenka belga-fehérorosz duó lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában