Vízilabda

2021.03.14. 14:51

Elmaradt a címvédés

Drámai küzdelemben, ötméteresek után maradt alul a váradi csapat a vízilabda Román Kupa vasárnapi döntőjében.

Fotó: Facebook/CSM Oradea Polo

Jósa Attila

Bukarestben rendezték a hétvégén a vízilabda Román Kupa döntő tornáját. A Nagyváradi VSK címvédőhöz méltóan szerepelt a tornán, első mérkőzésén, a negyeddöntőben a Kolozsvári Politehnica ellen 21-8-as arányú győzelemmel „melegített” a csapat a nehezebb feladatok előtt. A másik váradi csapat, a Crișul viszont megsemmisítő vereséget szenvedett ebben a körben, a végső győzelemre is nagy esélyes Steaua 28-1-es „zakóval” küldte haza a váradi legényeket.

Eddig sem volt titok, hogy a Nagyváradi VSK és a Steaua messze kiemelkedik tudásban a román bajnokság mezőnyéből, az elődöntők is erről tettek tanúbizonyságot: a Nagyváradi VSK a Bukaresti Dinamót győzte le 11-4-re, míg a „katonacsapat” a Sportul Studențesc ellen aratott ismét egy nagyarányú, 19-7-es győzelmet.

A döntőben, melyet vasárnap délben rendeztek a bukaresti Steaua uszodában, a házigazdák kezdtek jobban, az első nyolc perc után 3-1-re vezettek a piros-kékek. A második negyed elején két gyors góllal egyenlített a VSK, Colodrovschi és Adachi szerezték a találatokat. A kapott gólok sem tudták megingatni a Steauát, a „nagyszünetig” háromszor is mattolták Pijetlovic kapust, amire csak Rogac válaszolt, így 6-4-es hazai előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második félidőben sokáig nem találtak be a felek, hat perc után Popoviciu találata után egy gólra felzárkóztak a váradiak, sőt, egy kivédekezett akció után Colodrovschi gólja után már 6-6 volt az állás. Az utolsó negyedet hatalmas küzdelem jellemezte, a Steaua büntetőből újra előnybe került (7-6) a váradiak pedig képtelenek voltak góllal befejezni a támadásaikat. Két másodperccel a vége előtt Dragoljub Rogac megtörte az „átkot” (7-7), így következhetett a büntetőpárbaj. Váradi részről Vătrai, Adachi és Ramiro Georgescu is kihagyta a maga ötméteresét, míg a bukarestiek csak egyszer hibáztak, így a Steaua nyerte a vízilabda Román Kupa 2021-es kiírását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában