Kosárlabda

2021.02.04. 13:54

Ukrán ellenfelet kapott a VSK az Európa-kupában

A váradi csapat az ukrán bajnokság címvédője, a BC Dnipro ellen küzdhet a negyeddöntőbe kerülésért.

Jósa Attila

Münchenben rendezték szerdán a FIBA Európa-kupa nyolcaddöntőinek sorsolását, melyen a Nagyváradi VSK is érintett volt, miután csodával határos módon egy győzelme és két veresége ellenére továbbjutott az Isztambulban múlt héten megrendezett csoportmérkőzések után. A váradiak az utolsó, tizenhatodik helyen kvalifikálták magukat az Európa-kupa főtáblájára, így a sorsoláson a második urnába kerültek, a hét lehetséges ellenfél közül pedig végül az ukrán BC Dnipro „akadt a VSK hálójába”.

Mint a sorsoláson kiderült, a továbbjutás kérdése egyetlen mérkőzésen fog eldőlni március 23-án, melynek helyszínét még nem jelölték ki. Továbbjutása esetén a VSK a negyeddöntőben a Nagyszebeni CSU–Reggio Emilia párharc győztesével találkozhatna március 25-én, ahol a tét már az április végén megrendezendő Final Fourba kerülés lenne. A nyolcad- és negyeddöntők kapcsán a már jól ismert „buborékos” rendszerrel próbálják majd minél hatékonyabban betartani a járványügyi előírásokat. Az ellenfélről Az ukrán klub 2003-as alapítása óta kétszer nyerte meg hazája bajnokságát, legutóbbi bajnoki címüket éppen 2020- ban szerezték, de ez megtévesztő statisztikai adat lehet, mivel a román bajnoksághoz hasonlóan az ukrán pontvadászatot is idő előtt félbeszakították a koronavírus-járvány miatt, és végül a pillanatnyi állást vették figyelembe az érmek kiosztásánál.

Az idei Európa-kupa csoportmérkőzései során a London Lions visszalépése miatt hármas csoportba kerülő Dnipro körbeverés után a svájci Fribourg mögött a második helyen jutott tovább a nyolcaddöntőbe. A csoport harmadik helyén az egykori kolozsvári közönségkedvencet, Kyndall Dykes-t foglalkoztató lengyel Anwill végzett.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában