„Tisztelt Vujosevics úr!"

2020.03.10. 15:30

Nyílt levél a kolozsváriak edzőjének

A Kolozsvári U BT a leggazdagabb hazai férfi kosárlabda-együttesnek számít, ehhez képest nincsenek számottevő eredményei: három évvel ezelőtt bajnokok lettek, idén megnyerték a Román Kupát,és eljutottak az Európa-kupa negyeddöntőjébe. Viszont amikor Nagyváradról hallanak, némely ottani vezetőnek feláll a szőr a hátán, s ott próbálnak ártani a váradiaknak, ahol csak tudnak.

Az idei szezonban Kolozsvárra szerződtetett Duszko Vujosevics éppen a múlt hétvégén, a csapata által a Várad ellen megnyert (89–88) meccs után „szólt be” a vendégeknek, s bár Cristian Achim, a nagyváradiak vezetőedzője béketűrő ember hírében áll, akkor nála is elszakadt a cérna, és nyílt levelet intézett edzőtársának:

„Tisztelt Vujosevics úr! Nemcsak mint jó, az Euroligát is megjárt edzőt, hanem mint embert is tisztelem, de ezt már személyesen is közöltem Önnel. Mindezek ellenére szeretném tudatosítani Önben, hogy vagy félrevezették vagy fogalma sincs a román bajnokságban történtekről, amikor azt kifogásolta, hogy a nagyváradi csapatban két honosított játékos is szerepel. Hadd emlékeztessem arra, hogy az első együttes, amely kérte ennek lehetőségét, az éppen az Önök csapata volt, méghozzá két évvel ezelőtt, amikor Andrei Calnicenco és Giordan Watson játszott Kolozsváron. Még tovább megyek: abban az évben úgy nyerték meg a Román Kupát, hogy az akkor érvényben lévő szabályok szerint két román játékosnak végig kellett játszania a döntőt! Velünk szemben meg is nyerték azt a meccset, nem tartották be a szabályokat, mi mégsem óvtunk. Most, hogy Watson elment Önöktől, mai nagyon fájó pontjuk maradt, s nekünk sikerült leigazolnunk, hovatovább honosítottuk Kris Richardot, az Ön klubjának vezetői az idény elején kérték az Önök ötletétől vezérelve elfogadott szabály törlését! Azt állítja, hogy a váradiak akartak szabálymódosításokat eszközölni az elmúlt két évben, ehhez képest ezt Önök tették és teszik rendületlenül. Ami pedig a bíráskodást illeti: szeretném, ha a Kolozsvár elleni hazai találkozóinkon anynyi problémánk lenne, mint Önöknek szokott lenni odahaza ellenünk. Azaz semmi! Maradok tisztelettel, Cristian Achim.”

Borítóképünkön: Cristian Achim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában