Fekete hattyú

2022.08.12. 17:00

Kiállítás nyílik a várban

Fehér hattyú, szürke hattyú, fekete hattyú címmel nyílik kiállítás augusztus 13-án, szombaton 18 órától a várbeli Reperaj Galériában. A Képzőművészek Egyesületének nagyváradi fiókja által szervezendő kiállításon nagyváradi képzőművészek mellett a partnerintézmények tagjainak alkotásai – fotók, festmények, szobrok - tekinthetők meg. A kiállítók között szerepel Adela Lia Rusu, Gombos Attila, Fekete Tiberiu, Jakobovits Márta, Murányi Matza Éva, Murányi Mihály, Ovi D. Pop, Matza Teréz. 

„A fekete hattyú egy erőteljes hatású, nem várt esemény metaforája. Ez lehet egy semmiből megjelent háború, egy gazdasági válság, egy egész iparágat megváltoztató technológiai felfedezés, egy elképesztő sikernek örvendő kezdő könyve vagy filmje. A művészet ezekből a »fekete hattyúkból« inspirálódik, amely által új stílusok születnek” - áll a szervezők közleményében. 

A kiállításmegnyitóra a belépés ingyenes, a tárlat egy hónapig ingyenesen látogatható. A tárlatot megnyitja Aurel Chiriac művészettörténész és Vioara Bara festőművész, a Képzőművészek Egyesülete nagyváradi fiókjának elnöke. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!