Szabadulás

2020.06.11. 11:38

Újabb fotókiállítás nyílik

Ismét fotóművészeti tárlatot szervez az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület.

Fotó: Monica Marton

Ezúttal Monica Marton egyéni fotókiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a várbeli Vilidár István Galériában. Az ötven fotóból álló tárlat a Szabadulás címet kapta, és egy idő- és térbeli utazást kínál, kiszabadulást az egyhangú és szürke városi létből. A kiállítás megnyitója június 17-én 18 órától lesz az alkotó jelenlétében. Az eseményt ezúttal is közvetítik az interneten, az egyesület Facebook-oldalán. Az érdeklődőket Tóth István, az egyesület elnöke köszönti, a kiállított munkákat pedig dr. Ramona Novicov műkritikus méltatja. Közreműködik a Duo Varadiensis (Lucian Malița – hegedű, Thurzó Sándor József – brácsa). A tárlat július 9-ig látogatható naponta 8-20 óra között, a belépés ingyenes.

„A fotózás iránti szenvedélyem gyermekkoromban kezdődött, elbűvölt a szerkezet, ami halhatatlanná teszi az emberi lelket. Tinédzserkoromban volt egy filmes gépem, majd nagy örömmel töltött el, mikor megvásároltam egy kompakt fényképezőgépet, amit minden kiszállásra és kirándulásra magammal vittem. Sok szép emlék köt ehhez a kicsi, könnyű géphez, amivel az egész országot bejártam az évek során. Mennyi szép helyet láttunk együtt!” – mondta el a kiállító. Monica Marton 2015-ben végezte el a Tóth István AFIAP fotóművész által indított fotótanfolyamot. „Gyógyíthatatlanul megfertőzött a fotózás. Egy másik világot nyitott meg előttem: az utcák, az épületek, az emberek más perspektívában jelentek meg, más szemmel kezdtem látni a világot” – magyarázta Monica Marton. A kurzus elvégzését követően az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület tagja lett, 2018-ban pedig már első egyéni kiállítását is megtartották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!