Könyvbemutató

2020.01.06. 13:22

Botházi Mária könyvét mutatják be Váradon

Botházi Mária Biorobot című könyvét mutatják be Nagyváradon január 10-én, pénteken 18 órai kezdettel. Helyszín: Bunyitai Vince Könyvtár. Szervező: nagyváradi RMDSZ Nőszervezet. A szerzővel Bozsódi-Nagy Orsolya beszélget.

Hétköznapi élethelyzetek tragikomikus párlata a kötet, amelynek tárcanovellái ezúttal is a női lét sajátosságait, a családi élet visszásságait, a társadalmi elvárások szorítását, a megfelelni akarás belső kényszerét, az öregedést, és a most középkorúak fiatalságát villantja fel fergeteges humorral, ironizáló, szatirikus hangvétellel, könnyed, játékos stílusával mosolyogtatva, ébresztgetve, néha sírva-nevettetve olvasóit. A szerző Boldogság juszt is a tiéd című kötetét (Koinónia, 2016) a Transindex portál Az év könyve díjjal tüntette ki. Ezúttal is garantált a szórakozás és a tükörbe nézés érzete.

Botházi Mária egyetemi tanár, újságíró, feleség, anya, ízig-vérig XXI. századi nő. Kolozsváron él és alkot. „Bevásárlás”, „Hová tetted?”, „Á, csak a mama meglátogat”, „Nem igazán kézműves típus”, „Amikor a nő felmos” – csak néhány cím a könyvben található tárcanovellák közül, melyek rólam, rólunk, róluk, családunkról szólnak egy-egy történeten keresztül – áll a könyv ismertetőjében. Szeretettel várnak mindenkit egy kis év eleji kikapcsolódásra!

 

(Borítókép: illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!