Figyelem!

2024.05.22. 09:44

Sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben eső és vihar miatt

Illusztráció

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzése szerint Bihar megyében ma, szerdán 10.00 és csütörtökön 10.00 óra között légköri esőre, villámlásra, erős szélre, helyenként jégesőre lehet számítani. Emiatt a térségben sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben. 
A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség felhívja a figyelmet, hogy kerüljék a fás területeket, a reklámpannókat, az építkezéseket, ugyanis az erős szél miatt veszély léphet fel. Továbbá azt tanácsolják, hogy az járműveiket biztonságos helyre parkolják. Arra buzdítják a lakosokat, hogy a száraz faágakat vágják le, az épületekről az instabil elemeket távolítsák el, megelőzve ezzel egy esetleges balesetet. Áradásokra is lehet számítani, ezért arra kérik a lakosokat, hogy mindig tartsák tisztán az árkokat, hogy a víz el tudjon folyni. 

További információk a https://fiipregatit.ro weboldalon kaphatók, illetve az App Store-ból és Google Play-ről ingyenesen letölthető DSU elnevezésű applikáción.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában