Participatív

2023.11.26. 12:37

EMSZ: Legyen a költőóriáshoz méltó, bronzból készült Petőfi-szobor Nagyváradon!

Illusztráció

Forrás: MTVA/Faludi Imre

Közlemény

Mint ismert, az idei participatív (részvételi) költségvetés keretében a váradi polgárok több projektre szavazhatnak. Ezek közül az egyik a Petőfi-park jelenleg zajló felújítása kapcsán született ötlet, melynek értelmében a magyar költőóriás meglevő, sajnálatos módon leromlott állapotú beton mellszobrát időtálló anyagból készült mellszoborra cserélnék. Amennyiben a terv elegendő szavazatot kap, a bronzból készülő új alkotás a következő évtizedekben is őrizheti a lánglelkű szabadságharcos költő, a magyar irodalom legismertebb alakja emlékét.

Az online szavazás utolsó napja november 27. A tervre saját facebook-fiókkal lehet szavazni, az activ.oradea.ro/login linken belépve, majd, a "Proiecte" menüpont alatt a második oldalon található leírásnál a "voteaza" gomb megnyomásával. Fontos tudni, hogy egy facebook-fiókkal csak egy szavazatot lehet leadni.

Legyen tehát méltó szobra Petőfinek Nagyváradon !

Szavazzunk, és biztassuk családtagjainkat, barátainkat is voksolásra, hogy a második, hagyományos szavazásos fordulóba kerülhessen a kezdeményezés, és később megvalósulhasson az új nagyváradi Petőfi-szobor!

Az Erdély Magyar Szövetség nagyváradi sajtóirodája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában