Idősek Világnapja

2023.10.09. 08:49

A szépkorúakat köszöntötték Margittán

Zenés mulatsággal egybekötött vacsorát rendezett a szépkorúaknak a margittai RMDSZ szervezete október 2-án, az idősek világnapjának másnapján.

Szőke Ferenc

Az egynapos csúszás azért volt, mert csak ekkor találtak megfelelő helyiséget az ünnepség számára. Az esemény ötletgazdái Demián Zsolt margittai alpolgármester és Pocsaly Zoltán, a város korábbi polgármestere voltak. A meghívott vendégek listáját az RMDSZ, az egyházi felekezetek és a civil szervezetek adatbázisai alapján állították össze. Szinte mindenki eleget tett a meghívásnak, így telt ház volt a Rustic vendéglőben. Többfogásos finom vacsora, finom italok és élőzene biztosította a jó szórakozást, a kellemes együttlétet. Elsőként Demián Zsolt köszöntötte a vendégeket, aki kihangsúlyozta, hogy különös tiszteletet és szeretetet érez az idősek iránt, mivel őt a nagyszülei nevelték, és nagyon sok jót tanult tőlük. „Önöknek köszönhetünk mindent (…), amink van. Önök nevelték fel az új nemzedéket, építették az egyházakat, civil szervezeteinket” – fogalmazott. Pocsaly Zoltán bejelentette, hogy létre akarja hozni a Nyugdíjasok Klubját, mely találkozóhelye lesz a szépkorú lakosoknak. Arra kérte a jelenlévőket, legyenek majd aktív tagjai az új klubnak. Az egyházak képviselői is jelen voltak és köszöntötték a jelenlévő nyugdíjasokat. Kovács Gyula református lelkipásztor a 28. Zsoltárból olvasott fel igeverseket, és erre építette beszédét, melyet Pósa Lajos-versidézettel zárt. A katolikus egyház részéről Tóth Attila Levente plébános mondott köszöntőt. Az idős emberek egyik erénye az alázatosság, fogalmazott, mely azt is jelenti, hogy mindig és mindenben a jót keresik. „Úgy látnak, mint a Jóisten, mindenkiben a jót keresik és látják” – hangsúlyozta. A beszédek után felszolgálták a finom vacsorát, mely után a zene táncra csábította a szépkorúakat, akik korukat meghazudtoló lendülettel táncolták a lassú és gyorsabb számokat egyaránt. Mindvégig jó hangulat uralkodott, mely a jelenlévő társaságot egy nagy családdá „gyúrta össze”. A szervezők az esemény sikerét látva úgy döntöttek, hagyományt teremtenek a nyugdíjas-találkozóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában