PNRR

2023.09.19. 15:51

Felújítják a váradi rendőrség székhelyét

Az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) keretében újítják fel a nagyváradi városi rendőrség Aradi úti székhelyét. A munkálatok idejére az intézmény a Sztaroveszky/Magheru útra költözik.

Pap István

Jövő év közepéig fog tartani a nagyváradi rendőrség Aradi út 6. szám alatti székhelyének a felújítása. A munkálat a tervek szerint szeptember 25-én kezdődik, addigra a rendőrség átköltözik a Sztaroveszky/Magheru út 23. szám alá, a Proiect Bihor cég egykori székhelyére, ahol szeptember 25-től fogadja a polgárokat. Mindezt Alin Haniș Bihar megyei rendőrfőkapitány jelentette be keddi sajtótájékoztatóján az Aradi úti székhelyen, ahol nagy volt a sürgés-forgás: a szolgálaton kívüli rendőrök már hordták ki a bútorokat az épületből az udvarra, hogy onnan az új, ideiglenes székhelyre szállítsák azokat. Haniș emlékeztetett arra, hogy idén május 22-én írták alá a beruházás tervezésére és kivitelezésére vonatkozó szerződést, a kivitelező a Termoline cég vezette konzorcium. Az épület energiahatékonnyá tételét célzó beruházás az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) finanszírozásával valósul meg, a projektet a Bihar Megyei Rendőrség és a Belügyminisztérium nyújtotta be. A kivitelezési határidő 2024. június 30., de még az idei év végéig el akarják végezni a belső felújításokat és a tetőzet javítását. A projekt értéke 15.265.140 lej áfával együtt, ebből 5.383.513 lej a vissza nem térítendő uniós, 9.881.626 lej pedig az állami támogatás.

A Proiect Bihor cég egykori székhelye (Sztaroveszky/Magheru út 23. szám)

A projekt célja megfelelni környezetvédelmi szempontból az Európai Unió szabványainak és követelményeinek, vagyis a hagyományos energiafogyasztás, ezzel együtt a széndioxid-kibocsátás csökkentése, ami által kisebbek lesznek a közüzemi költségek is. A munkálatok során kicserélik a fűtési rendszert az épületben, megújul a tetőzet és a belső közüzemi hálózatok, napelemes fűtési rendszert építenek be, valamint kicserélik a belső számítógép-hálózatot ellátó rendszert is. Újságírói kérdésre válaszolva Alin Haniș elmondta, hogy a költözés péntekre, legkésőbb jövő keddre befejeződik. A Sztaroveszky úti épület hasznos területe nagyobb, mint az Aradi úti ingatlané, tehát gond nélkül elférnek majd ott a munkatársak, fogalmazott. Egyébként a rendőrség szeptember 14-én írta alá a bérleti szerződést a Sztaroveszky úti ingatlan tulajdonosával, az új helyszínen a felújítás befejeztéig fog működni a nagyváradi rendőrség. A költözés a szeptember 18–25. közötti időszakban zajlik le, ez idő alatt a polgárok a Bihar Megyei Rendőrség Széchenyi tér (Traian park) 18. szám alatti székhelyén vehetik fel a kapcsolatot a rendvédelmi intézménnyel.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában