Ünnepség

2023.05.30. 16:40

Elballagtak az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum diákjai

Múlt héten, pénteken ballagtak az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum végzős diákjai. Az osztályfőnöki óra végét jelző csengő után, felhangzott a Gaudeamus igitur, és az iskola termeinek bejárását követően, felsorakoztak a végzősök az iskola udvarán.

Balázs József Attila

Baghiu Erika tanárnő az ünnepség moderátora köszöntötte a megjelenteket, ismertette az ünnepség forgatókönyvét, majd átadta a szót Zeffer Tímea igazgatónőnek. „Öröm és szomorúság van jelen egyszerre az ünneplők szívében, öröm azért mert a líceum végzőseinek egy újabb nemzedéke kap szárnyra, ugyanakkor elszomorít bennünket a közeli elválás tudata. Pedagógus és szülő azért munkálkodott az elmúlt évek során, hogy a most útra kelő ifjak képzeletbeli tarisznyájában elegendő tudás lapuljon boldogulásukhoz az élet rögös útjain” – mondta az igazgatónő. Derșidan Ștefania aligazgatónő ünnepi gondolatait Baghiu Erika tanárnő olvasta fel, miszerint büszke a most ballagó diákokra, akik az online oktatás buktatóin is túl tették magukat, legyenek továbbra is olyan lendületesek, fiatalosak mint eddig. Karsai Attila alpolgármester gratulált a végzősöknek, akik számára a most lezáruló korszak után egy újabb, életüket meghatározó periódus következik. Lesznek, akik a munka mezejére lépnek, és lesznek akik tovább tanulnak, kamatoztatva az intézményben szerzett tudást – vélekedett az elöljáró.

Ezt követően a történelmi egyházak képviselői kaptak szót, először Balázs Dénes református lelkipásztor felhívta a ballagó diákok figyelmét, Isten segítségét bármikor hívni lehet, életük során, de ne csak a szükségben gondoljanak rá. Bogdán István római katolikus plébános kiemelte, hogy a mai nap egyszeri és megismételhetetlen a ballagók számára, Isten áldása által, öröm és boldogság kísérje életüket. Marius Dumitru Popa ortodox pap beszédében kitért arra, hogy a diákok, akik életükben most egy új lapot nyitnak, kövessék az utat melyet a szülők és tanárok legjobb tudásuk szerint jelöltek ki számukra. Dat Cosmina a helyi rendőrség képviseletében szólt a ballagókhoz, elmondta, figyelemmel kísérte a líceum diákjainak sikereit a különböző versenyeken, megmérettetéseken, és örömére szolgált a sok siker, amivel iskolájuk hírnevét öregbítették. Ugyanakkor, felhívta a fiatalok figyelmét a veszélyekre, amelyek rájuk leselkednek, kérte őket, mondjanak nemet a bűnre.

 

Zeffer Tímea átadta az évfolyamelső diáknak járó diplomát, amelyet Galajda János Sándor, XII. B osztályos tanuló kapott. Az osztályfőnökök rövid beszédei után, átadták az osztályaikban kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő tanulóknak a diplomákat. Ekkor hangzott el a XII. B osztály osztályfőnökének, Gergely Tamásnak köszöntőjéből egy mély tartalmat hordozó gondolat. Csepei Andra tanárnő (III. O osztályfőnöke), diákokkal, tanulmányi úton vett részt; helyette az osztályának, Gergely Tamás (XII. B osztályfőnöke) adta át a diplomákat. Ez alkalommal Bokor János kántor-tanító is díjazta a vallásversenyeken eredményesen szereplő tanulókat. A diákok búcsú és búcsúztató beszéde után a ballagó diákok képviselői, ünnepélyesen átadták az iskola kulcsát a következő generációnak, majd a jelenlévők üdvrivalgása közepette szabadjára engedték a színes lufikat. Végül, a hozzátartozók is átadhatták virágaikat és ajándékaikat az ünnepelteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában