Beruházás

2023.05.03. 16:56

Az utolsó lehetőség a reptérfejlesztésre

A nagyváradi reptér már folyamatban lévő két fejlesztési projektje mellett egy harmadikat is beindítanak hamarosan. A kivitelezők versenyt kell fussanak az idővel, mert mindhárom uniós finanszírozású projektet még az idén be kell fejezni, miközben két beruházás esetében még el sem kezdődtek a konkrét munkálatok.

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

A Nagyváradi Nemzetközi Repülőtéren tartott szerdai sajtótájékoztatón jelentették be azt, hogy egy újabb reptérfejlesztési projekt indul meg a reptéren a már folyamatban lévő másik kettő mellett. Răzvan Horga a reptér igazgatója elmondta, hogy 2022 decemberében írták alá a harmadik reptérfejlesztési finanszírozási szerződést, nemrégiben pedig a tervezési és kivitelezési szerződést is aláírták a hazai SSAB-AG céggel, mely az új terminált fogja bővíteni. „Sikerült felugranunk a finanszírozások utolsó vonatára” – fogalmazott az igazgató, ugyanis mint elárulta, a jelenlegi költségvetési ciklusban az Unió már nem ad támogatást reptérfejlesztésre, tehát a Nagy Infrastrukturális Beruházási Program (POIM) 2014-2020-as ciklusában még rendelkezésre álló forrás volt az utolsó esély arra, hogy reptér fejlesztésére támogatáshoz jussanak. A most beinduló projekt keretében az 1-es új terminált bővítik méghozzá a tízszeresére, ugyanis az új terminál jelenleg 2.925 négyzetméteren terül el, de a bővítés után 12.500 négyzetméter alapterületű lesz. A duplájára elemelik az utasforgalom-kapacitás, azaz a beruházás elkészülte után egyszerre 800 utast tudnak kezelni óránként az indulási és az érkezési oldalon. Horga megjegyezte, hogy május 18-tól kialakítják az ideiglenes utasfogadó útvonalakat, a reptér ugyanis az építkezések ideje alatt sem áll le, az utasok fogadása zömében a régi terminálban fog zajlani. Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a megyei tanács stratégiája az, hogy elősegítse a megyében a gazdasági fejlődést, ehhez azonban infrastrukturális fejlesztésre van szükség, ezért fejlesztik a közúti-, a vasúti- és a légi közlekedési infrastruktúrát is. Hangsúlyozta, hogy három nagyszabású beruházás zajlik a nagyváradi reptéren, melyekre összesen körülbelül 74 millió eurós támogatást hívtak le (áfa nélkül). A beruházásokat nagy mértékben, mintegy 85 százalékban uniós alapokból valósítják meg.

Mi épül most?

A mostani projekt szerződése 241,1 millió lejről szól, ez körülbelül 41 millió euró, ebből az összegből az Európai Unió 186,4 millió lej vissza nem térítendő támogatást ad. Ionuț Boldan projektmenedzser elmondta, hogy a projekt nem megpályázható része 50 millió lej volt, de ebből 35 millió lej az áfa, amit az Európai Alapok Minisztériuma fog kifizetni, tehát mindössze 15,7 millió lejt kell majd saját forrásból kifizetni. A munkálat során egy másik épülettel bővítik az új terminált. A felépítendő épületek túlnyomórészt földszintesek lesznek, néhány területen félemeletet is kialakítanak, ebben az épületben a belföldi és a külföldi járatok utasait fogják fogadni. A már meglévő terminálépületet úgy alakítják át, hogy a várva várt schengeni csatlakozás nyomán külön lehessen fogadni a schengeni övezetből és a nem schengeni övezetből érkező utasokat. A most megépülő, részben emeletes épületben a repülőtéri forgalmon kívül kereskedelmi helyiségek, irodák kapnak helyet az adminisztratív, kezelő és biztonsági személyzet számára, valamint az ellenőrző feladatokat ellátó intézmények képviselői, azaz a határrendőrség, a titkosszolgálat és a vámhatóság számára. Az új terminál digitalizált lesz, ez azt jelenti, hogy önkiszolgáló bejelentkező (check in) automaták lesznek az új terminálban, a határellenőrzés is digitalizálódik, tehát amíg egy hagyományos határátlépési ellenőrzés átlagban három percig tart, addig a digitalizált ellenőrzés során, ami egy speciális elektronikus ablaknál történik majd, az ellenőrzési idő lecsökken 30 másodpercre. Beszerelnek automatikus beszállókáryta (boarding pass) ablakokat is. Automatikus csomagkezelő rendszert is beszerelnek majd, amely képes lesz óránként ezer csomagot kezelni. Az új épületszárny tetejére napkollektorokat helyeznek ki, ami elég lesz a létesítmény elektromos energiaigényének az ellátására. Termálvizes fűtést használnak, a meglévő épületet hőszigetelik. A munkálatok során áthelyeznek bizonyos közmű-hálózatokat és berendezéseket. A beruházás magában foglalja továbbá a terminál előtti betonfelületek bővítését, hogy megkönnyítse az utasok, a személyzet és a repülőtéri berendezések megközelítését, a bekötőút és a parkoló bővítését, mely 320 férőhelyes lesz, továbbá jégtelenítő berendezések beszerzését.

Szűk határidő
Mindez nagyon komoly vállalás, a dolog szépséghibája viszont az, hogy mindezeket a munkálatokat, sőt, a másik két projekt munkálatait is még az idén be kell fejezni. Călin Gal beismerte, hogy az utolsó pillanatban sikerült ezekre a beruházásokra támogatást szerezni, ezért a következő valamivel több mint fél évben nagyon nehéz helyzetben lesznek, mert az év végéig mindegyik projektet be kell fejezni, különben elveszítik a vissza nem térítendő támogatást, vagy annak egy részét. Ezért mindhárom tender nyertes cégei maximálisan fel kell pörögjenek, a legjobb szakembereiket és a legjobb eszközeiket kell ide hozzák, hangsúlyozta az alelnök, majd megjegyezte: „Nem hagyhattuk elveszni ezt a pénzt. Igaz, most a pisztollyal a halántékunkon dolgozunk, de azt mondom, hogy sikeresen befejezzük a projekteket”. Gabriel Nistor, a SSAB-AG egyik vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a határidő nagyon rövid, és csak akkor van esélyük időre befejezni a munkálatokat, ha az illetékes intézmények teljes támogatását élvezik, és minden engedélyt a lehető leghamarabb megadnak a kivitelezőnek.

A másik két munkálat

Arra a kérdésünkre, hogy milyen stádiumban van a másik két munkálat, Răzvan Horga elmondta, hogy az első projekt keretében egy intelligens, detektorokkal felszerelt külső kerítést, egy külső utat, valamint egy tűzvédelmi raktárat építenek fel, ezek mellett speciális eszközöket, köztük haszongépjárműveket is beszereznek. Az eszközök egy részét már le is szállították, egy másik részük leszállítása folyamatban van. A kivitelező már építi a tűzvédelmi raktárt, a kerítést és a külső utat is, a munkálatok ütemterv szerint haladnak. A másik projekt a kifutópálya meghosszabbítását, és a ki- és beszállási helyszín betonterületének bővítését, valamint egy rádiónavigációs rendszer beszerzését foglalja magában. Ez utóbbi munkálat még el sem kezdődött, csak a műszaki terv készült el, amely alapján várják az építkezési engedély megszerzését. Răzvan Horga kifejezte reményét, hogy ezt mihamarabb megkapják és már májusban elkezdődhet a konkrét kivitelezés. Elárulta, hogy a reptér aligazgatója Olaszországba fog elutazni, hogy a helyszínen, a gyárban végezzék el a rádiónavigációs rendszer átadás-átvételi eljárását, hogy ezzel is időt nyerjenek. Kiemelte, hogy a kifutópálya meghosszabbítási munkálatai során sem függesztik fel a reptér működését, továbbra is fogadják majd a repülőket, csak megkurtítják a kifutópályát, 2800 méter helyett 1950 méter áll majd a pilóták rendelkezésre a fel- és leszálláshoz. Kérdésünkre válaszolva Răzvan Horga azt mondta, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint a munkálatok be fognak fejeződni az idei év végéig, de ehhez arra van szükség, hogy az összes illetékes intézmény segítsen, mert a főigazgató véleménye szerint főként az engedélyeztetések gyorsaságán fog múlni az, hogy sikerül-e mindent határidőre befejezni. Végezetül Călin Gal kiemelte azt, hogy a legnehezebb feladat az volt, hogy megoldást találjanak arra, hogyan lehet úgy dolgozni egyszerre mindhárom projekten, hogy közben a repteret ne kelljen bezárni főként azért, mert közeleg a nyári szezon, amikor nagyon sok charter járat lesz Nagyváradon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában