Föld órája

2023.03.27. 09:01

Nagyváradon is megtartották a Föld órája elnevezésű akciót

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

Több városhoz hasonlóan Nagyváradon is figyelemfelkeltő akciót szerveztek a Föld órája elnevezésű rendezvény keretén belül. A Nagyvásártéren (December 1. park) szombat este tíz gyermekkórus gyűlt össze, köztük a Darabont Alíz vezette Csilinka kórus is jelen volt. 

Fotós: Alexandru Nițescu

A közel négyszáz gyermek régebbi és mai román nyelvű slágereket énekelt. Az esemény forgatókönyve szerint fél kilenctől egy óra hosszat a klímaváltozás problémájára való figyelmeztetésként le kellett volna kapcsolniuk a közvilágítást a parkban, a szervezők meg is kapták az engedélyt, a fények azonban csak kilenc óra előtt tíz perccel aludtak ki a Nagyvásártéren. A helyszínen jelen levő Antonia Nica alpolgármester a  városházán működő, nyilvános összejövetelekért felelős bizottság és a közvilágításért felelős ADLO közötti kommunikációs problémaként nevezte az incidenst, telefonálását követően a közvilágítást valóban lekapcsolták. 

 

A Föld órája nemzetközi rendezvény részeként a városháza díszkivilágítását is lekapcsolták egy órára, csakúgy mint Bukarestben az államelnöki palota fényeit is. A tájékoztatás szerint a Cotroceni-palota külső és belső világítását 20:30 és 21:30 között kapcsolták le, ezzel is jelezve, hogy az akcióban részt vevők tudatosították a Föld védelmének fontosságát.

Fotós: Alexandru Nițescu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában