Rákellenes világnap

2023.02.04. 16:47

Narancssárga megvilágítást kapott szombaton este a nagyváradi Centenáriumi híd

Forrás: Facebook/Primăria Oradea

Erdon-összeállítás

Nagyvárad is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretében narancssárga megvilágítást kaptak a különböző épületek február 4., a rákellenes világnap alkalmából. Az akció szervezője a Magic Egyesület volt, amely az ilyen betegségben szenvedő gyermekeket segíti, és amely előzetesen közleményben tudatta: országos szinten 43 épület, híd vagy turisztikai látványosság fog narancssárga megvilágítást kapni, többek között Nagyváradon, Bukarestben, Brassóban, Szebenben, Jászvásáron és Kolozsváron is. Váradon az előzetes híradások szerint a polgármesteri hivatal épülete, a Centenáriumi híd, illetve a barokk palota lett volna bevonva a projektbe, végül azonban csak a híd kapott narancssárga megvilágítást a szombat esti órákban.

Forrás: Facebook/Primăria Oradea

„A cél az, hogy rávilágítsunk azokra a problémákra, melyekkel az onkológiai betegségekben szenvedő gyermekek szembesülnek, hogy tájékoztassuk a nyilvánosságot arról, milyen hatása van ennek a betegségnek egy család életére, de az is, hogy felhívjuk a figyelmet a megelőzés fontosságára. A Magic Egyesület ugyanakkor ez alkalomból is szeretné összegyűjteni és közvetíteni a rákos betegségekben szenvedő gyermekek felé a bátorító üzeneteket” – hangsúlyozták közleményükben a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában