Beruházás

2023.02.04. 12:23

Aláírták a metropolisz-övezetben épülő körgyűrűk kivitelezési szerződését

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

Aláírta a metropolisz-övezetben épülő körgyűrűk kivitelezési szerződését február 2-án a megyeházán Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke és Emanuel Reitmaier, a tendergyőztes temesvári PORR Construct cég műszaki igazgatója. A ceremónián jelen voltak az érintett települések elöljárói is. A megállapodás vonatkozik a Fugyivásárhely és Kiskopács közti 12,2 kilométer hosszú 767E jelű megyei út felújítására, valamint a fugyivásárhelyi (5,8 kilométer), a biharszentandrási (5 kilométer) és a nagyürögdi (8,4 kilométer) körgyűrű kiépítésére. A versenytárgyalást előzőleg két útszelvényre írták ki (a fugyivásárhelyi körgyűrű és a megyei út, illetve a biharszentandrási és a nagyürögdi körgyűrűk), és mindkét esetben a PORR Construct céget hozták ki győztesnek, mely az első beruházásra nettó 108,2 millió lej értékben tett árajánlatot, a másodikra pedig nettó 84,3 millió lejért. A finanszírozást vissza nem térítendő pénzforrásokból biztosítják, a Regionális Operatív Program keretében, a szükséges hatástanulmányok és műszaki dokumentációk már elkészültek.

Mint ismeretes, a megyei önkormányzat vállalta, hogy három új körgyűrűt épít Nagyvárad agglomerációs övezetében, együttműködésben az érintett települések polgármesteri hivatalaival. A befektetések szükségességét azzal indokolja, hogy a statisztikai adatok szerint Bihar megyében a legnagyobb gépjárműforgalmat a Nagyvárad környéki agglomerációban bonyolítják le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában