Kezdeményezés

2023.01.23. 20:48

Váradiak is csatlakoztak A könyv barátja programhoz

Ciucur Losonczi Antonius

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 2022 áprilisában indította el A könyv barátja programot, melyhez a magyar kultúra napja alkalmából nagyváradi partnerek is csatlakoztak. A Szigligeti Színházban vasárnap este tartott gálaünnepségen Puskás István, a cívisváros alpolgármestere kifejtette, hogy a kezdeményezés szélesebb platformot igyekszik létrehozni egy közösségen belül úgy, hogy nem az egyes olvasókat köti össze, hanem azokat a szereplőket - kulturális és oktatási intézményeket, civil szervezeteket, vállalkozásokat stb.-, amelyek tevékenységük által megjelenítik és működtetik az olvasás, a könyv, az irodalom értékeit. A cél a szereplők közötti együttműködések ösztönzése, annak reményében, hogy a közösségi együttműködés eddig nem létező formái, módjai jöjjenek létre.

 „A Debrecen és Nagyvárad közti szoros szálak közül az irodalom kiemelkedő jelentőségű volt a múltban és ma is. Ezek a kapcsolatok gazdagodhatnak azáltal, hogy A könyv barátja program közrejátszhat új partnerek egymásra találásában, új együttműködési formák kialakításában”, fogalmazott a fideszes elöljáró. 

A csatlakozott szervezeteknek a Szigligeti Színház, a Holnap Kulturális Egyesület - Újvárad folyóirat, az Illyés Gyula Könyvesbolt, a Művészeti Líceum, a Léda Alapítvány, a Nagyváradi Könyvmentők Egyesület, Partiumi Keresztény Egyetem - Magyar Nyelv és Irodalomtudományi Tanszék, az Ady Endre Elméleti Líceum, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, a Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság, a Szacsvay Imre Általános Iskola, valamint a Bunyitay Vincze Könyvtár. A nevükben Kemenes Henriette, az Újvárad felelős szerkesztője vette át a matricákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában