Hulladékgyűjtés

2023.01.11. 08:53

Több mint 200 tonna út menti szemetet gyűjtöttek össze tavaly

Forrás: Bihar Megyei Tanács

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint a tavalyi évben 201,6 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a megyei utak széléről, illetve a távolsági buszjáratok megállóhelyei mellől. Miután ezeket szétválogatták, az eredmény 188,3 tonna újrahasznosítható hulladék és 13,3 tonna háztartási szemét lett. Az előbbiek közé sorolandók az üvegek, a pillepalackok, a műanyag, papír, alumínium csomagolóeszközök. 
A legnagyobb mennyiségű szemetet februárban, márciusban és szeptemberben szállították el, havonta több mint 28 tonnát. A takarítási akciók a megyei tanács és a BENE Internațional cég közti megállapodás alapján zajlanak. 2021-ben, októbertől az év végig 62,5 tonna hulladékot gyűjtöttek össze. Az említett cég díjmentesen szállítja el, válogatja szét, értékesíti és semlegesíti a szemetet, a reziduális hulladék tárolási költségeit pedig a megyei tanács fedezi. Az együttműködés vonatkozik a piknikezőhelyekre és a turisták által kedvelt egyéb köz- és magánterületekre is.

Forrás: Bihar Megyei Tanács

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában