Biztonság

2023.01.21. 08:09

A rendőrök és a tűzoltók is készenlétben vannak

A román fejedelemségek egyesülésének napja alkalmából megadott szabadnapok alatt több mint 800 Bihar megyei rendőr vigyáz a közrendre, továbbá 250 katonai tűzoltó áll készenlétben a vészhelyzetek kezelésére.

Forrás: ISU

Január 21-24. között naponta átlagosan 200 Bihar megyei rendőr vigyáz a közrendre és a közbiztonságra. Céljuk elsősorban a megelőzés, valamint a társadalom ellenes tevékenységek megfékezése és a törvények betartatása. A közlekedésrendészet radarberendezéssel felszerelt járművekkel fogja bemérni a gyorshajtókat. Továbbá jelen lesznek Bihar megye teljes úthálózatán a forgalom javítása és a közúti események megelőzése, valamint a gyorshajtók, illetve az alkohol vagy kábítószer hatása alatt vezetők kiszűrése érdekében. A közlekedési rendőrök a személyszállító vonatokon, a vasútállomásokon és a pályaudvarokon is biztosítják a közrendet.
A Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség közleményében tudatja, hogy a tűzoltók készen állnak az esetleges vészhelyzetekre. Amennyiben az események megkövetelik, a létszámot növelni fogják. A tűzoltók a veszélyes hidrometeorológiai jelenségek esetén árvízvédelmi beavatkozásokat hajtanak végre a megye egész területén. A lakosságra kiható vészhelyzetek esetén a Belügyminisztériumhoz tartozó más intézményekkel közösen lépnek fel. Az orvosi vészhelyzeteket megyei szinten a rohammentő egységek látják el.
Fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a romániai országutakon és turisztikai központokban is a következő napokban, a román belügyminisztérium mintegy 23 ezer alkalmazottja lesz szolgálatban az idei első hosszú hétvégén - közölte pénteken Monica Dajbog, a tárca szóvivője. A most kezdődő négynapos hosszú hétvégén már azért is megnövekedett forgalomra lehet számítani, mert a napokban kiadós havazás várható a hegyvidéken, miután az idei rendkívül enyhe téli szezonban - és főleg a karácsonyi szünet idején - nagyon kevés sípályán volt sportolásra alkalmas hó.
A belügyi szóvivő elmondta: elsősorban a turisztikai központokra összpontosítanak, de azokon a településeken is növelik a rendőri jelenlétet, ahol a nemzeti ünnep alkalmából tömegrendezvényeket tartanak. Becslésük szerint mintegy 90 ezer ember részvétele várható a szervezők által bejelentett 130 egyesülés-napi ünnepségen. Az országutakon 285 mozgó traffipaxot helyeznek üzembe, és a belügyminisztérium 12 helikoptere teljesít majd szolgálatot az említett időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában