Beruházás

2022.12.05. 08:43

Több mint tizenegy milliós ingatlanberuházás

ERDON-összeállítás

Egy magánvállalkozóval közösen épít ingatlant Nagyvárad belvárosában a helyi önkormányzat. A Széchenyi tér (Traian park) 14. szám alatti 481 négyzetméteres telek, ahol korábban egyszintes házak álltak, 39,5 százalékban a város tulajdona, ezen a területen akarják felépíteni az ötszintes (földszint, három emelet, egy visszahúzott emelet) ingatlant. A beruházás költségvetése 11,1 millió lej áfával együtt, a kivitelezési időszak 12 hónap. A magánvállalkozóval idén júniusban három évre meghosszabbították az együttműködési szerződést. Ennek oka az, hogy bár már tavaly elfogadták a megvalósíthatósági tanulmányt, csak most került sor a műszaki-gazdasági mutatók elfogadására. A nagyváradi önkormányzat a költségek 39,5 százalékát fedezi, vagyis akkora arányban járul hozzá, amekkora arányban területtel rendelkezik a leendő épület helyszínén.
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a tervek szerint az ingatlan földszintjén kereskedelmi helyiségek, az első emeleten pedig irodák kapnak majd helyet, a felsőbb szinteken lakások lesznek. Az épületet a Széchenyi tér felől lehet majd megközelíteni. Külön parkolóhelyeket nem ír elő az elfogadott terv, az autósok a közelben lévő parkolóházban állhatnak majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában